0

”Bagebröd” eller ”mammabröd”

”Hönökaka” ”bagebrö” ”kakebröd” – kärt barn har många namn. Min äldste har döpt om det till just mammabröd. Har vi mammabröd annars vill jag inte ha! Det är alla barn och vuxnas favorit här på Rossö, åtta kakor tar slut direkt. Denna gång är det bakat på kaffe istället för med porter, det blev ju … Continued

0

Bulgursallad

Det här är en typisk ”Linn sallad”, vilket betyder att jag gått i affären och bara köpt sånt jag gillar utan en direkt plan. Jag gjorde den här ljumna härliga salladen ihop med vattenmelonsallad i början på sommaren. Och det har blivit exakt samma kombo flera gånger sen dess. Jag äter mer och mer vegetariskt, … Continued

0

Krämig jordgubbsglass med maränger & jordgubbstopping.

Glass glass glass!!! Alltså alla behöver glass i denna tropiska värme, på riktigt jag smälter. När jag köper kulglass väljer jag ”gammelsmaker” som ägglikör och romrussin, eller lakrits och polkaglass. Men då skall det vara en glass av bra kvalité, annars kan det kvitta. Den här jordgubbsglassen blev en riktig hit, solmogna jordgubbar och vanilj … Continued

0

Saftig jordgubbskaka med mandelmassa & kanel.

Sommar alltså! Jordgubbar som är djupt röda och som smakar om en hel jäkla symfoni! Älskar svenska jordgubbar, vill ha det året runt skulle aldrig tröttna! Den här kakan gör jag däremot året runt men varierar bär och frukt efter säsong. Det skulle säkert funka att fylla med hackad choklad eller varför inte dumlekolor? Jag … Continued

0

Pinocchiotårta med mango & jordgubbar.

Här är den ultimata tårtan när ni är många som skall kalasa. Igår hade vi lite kräftskiva här på landet med vår ”sommarfamilj”. Självklart blev det dessert i form av pinocchiotårta. Jag älskade den här tårtan som barn men då rev mamma äpple som fyllning, löjligt gott det med! Det får det bli till hösten … Continued

4

Kladdkaka med rödavinbär, vit choklad & svartvinbärsbladsocker.

Äntligen har vi en buske fullproppad med mogna röda vinbär! Jag kom äntligen hem efter att flängt runt i ca 2 veckor, så det var en fröjd att se alla dessa röda syrliga bär i trädgården. Självklart ville jag baka direkt! Men först slängde jag ihop ett svartvinbärsbladsocker till att smaksätta kladdkakan med. Resten frös … Continued

0

Vattenmelontårta i sin vackraste skrud.

Ibland snöar jag in på olika smaker, utseenden på bakverk eller på en viss frukt eller ingrediens. Ni som följt mig i Hela Sverige bakar vet att jag gjorde en fejk-vattenmelontårta i finalen och små melonskivor som småkakor. Men här har vi den ”riktiga” vattenmelontårtan.. No-bake släng dig i väggen! Så här har du den … Continued

0

Rostad vit choklad

Mitt favorittillbehör, alla kategorier, är rostad vit choklad. Du kan ha det som garnityr på tårta, som komponent i en dessert, som snacks, som topping på en morotskaka eller som strössel på din glass. Det finns inget stopp! Den får en härligt nötig smak. Och du behöver bara en enda ingrediens, nämligen vit choklad. Av bra kvalitet såklart.  

0

Krämig yoghurt med säsongens bär till frukost?

Alltså jag brukar skriva att mina recept är enkla ibland men nu MENAR jag det ännu lite mer. Jag låter bara färdig yoghurt rinna av under natten och då får den en ljuvligt krämig konsistens lagom till frukosten. Jag älskar den från Arla som heter typ, krämig grekisk yoghurt med passionsfrukt. Jag använder min Chemex … Continued

0

Banoffee med jordgubbar

I helgen åkte hela familjen till min moster och hennes man i Sassarp för att fira min mormor som skulle blivit 80 år i fredags. Till hennes minne åt vi kebabpizza och drack päronlikör, hon gick under smeknamnet ”Sivkebab”. Mäktigt namn, mäktig kvinna, vår Siv. Sorgligt att mina barn aldrig fick träffa min mormor, en … Continued

0

Saftig banankaka med brynt smör och dulche de leche

(ett samarbete med Ankarsrum) Ännu en kaka av övermogna bananer, toppad med kondenserad mjölk och salta jordnötter. Självklart har jag brynt smöret då jag faktiskt älskar det! Besatt kanske till och med? Flingsaltet och jordnötterna blev en riktig succé för smaken och texturen. Saftig är bara förnamnet. Jag ”bröar” formen med socker då jag tycker … Continued

0

Marängsnittar

Detta var min paradkaka som barn, jag bakade själv tidigt men slafsade runt och kletade ner hela köket. Och då jag har 4 bröder så gick kakorna åt direkt ifrån plåten. Hade jag tur fick jag ta mer än två kakor innan allt tog slut. Enkel kaka att slänga ihop och enkel att sluka helt … Continued

0

Pistagerulltårta med rabarber.

I samarbete med Ankarsrum tog jag fram min bästa rulltårta, saftig botten på pistage och med en fyllning av rabarber och lite hallon. Pistage och rabarber är så otroligt vackert och gott ihop, med lite vaniljgrädde på toppen så har ni den ultimata rulltårtan. En lyxigare variant men fortfarande enkel att svänga ihop. Passa på … Continued

2

Laxtårta med kavring & brynt smör

Laxtårta.. som barn tyckte jag det var så skumt att vuxna kunde gilla sån här mat, paté.. skall du inte ha lite paté Linn? Herregud det var sm ett straff att ens behöva titta på den. Men vad gott detta är alltså, riktig tantmat! Passar mig perfekt. Jag har sikrom i tårtan och forellrom på … Continued

0

No-bake jordgubbscheesecake till midsommar?

Wow vilka fina smaker den här desserten har. Många gånger väljer jag stora smakkontraster men just den här är mer klassisk med jordgubb och krispig vanilj. Botten är mixade vaniljdrömmar med lite citron då jag vill få upp syran lite i denna söta cheesecake. Grädde är ju valfritt men jag älskar verkligen grädde så det … Continued

0
Mat

Burrata med solmogna tomater & nektariner.

Mums på burrata! Detta är räddningen när jag beställer mat i södra Europa, det blir alltid gott. Okej ibland går dom loss krämig balsamvinäger över, inte så gott, inte så gott alls! Perfekt till tapasbordet, eller varför inte till midsommargrillen. Men nu fräschar jag upp den med solmogna tomater och nektarin. Oslagbar kombo, jag gillar … Continued

0

Saltlakritskräm med bakad & picklad rabarber samt rostad vit choklad.

I början på maj var jag på restaurang Tullhuset på Hönö och gjorde en take-over. En hel kväll fullspäckad med desserter. Denna fick högsta betyg och jag fattar verkligen, det är min favorit med! På höst/vinter picklar jag fänkål till lakritskrämen men nu föll det på rabarber. Mängden lakrits styr ni själva men jag drar … Continued

0

Sötpotatisbröd

Japp du hörde rätt, sötpotatisbröd. Saftigt, smakrikt och förbaskat gott alltså! Påminner om mitt recept på bananbröd med inte samma sötma. https://saltsomsocker.se/bananbrod-glutenfritt/ Smaken är snarare kryddig och djup! En rejäl klick smör på så är du hemma. Som vanligt kom detta recept fram genom att jag rensade kylen på ”gammal mat”. Det händer ofta att … Continued

0
Mat

Somrig vattenmelonsallad

En klassiker numer, vattenmelon och fetaost. Dock köper jag istället osten som kallas ”vitost”, den är så där len och mild. Passar perfekt till den söta melonen, thaibasilika ihop med gröna chilin gör sitt. Bästa sommar tilltugget!

0

Smulpaj med rabarber och citron

Hur kan något så enkelt bli så löjligt gott? Jag älskar som sagt rabarber så jag gör något litet med just det varje dag, och nu blev vi sugna på smulpaj. 30 minuter senare är det klart. MUMS!