Hela Sverige bakar, Mellanmål, Tårtor

Vattenmelontårta i sin vackraste skrud.

0 röster
Löjligt men jag blir tårögd när det blir så här vackert.

Ibland snöar jag in på olika smaker, utseenden på bakverk eller på en viss frukt eller ingrediens. Ni som följt mig i Hela Sverige bakar vet att jag gjorde en fejk-vattenmelontårta i finalen och små melonskivor som småkakor. Men här har vi den ”riktiga” vattenmelontårtan.. No-bake släng dig i väggen!

Så här har du den perfekta WOW tårtan som i stort sett alla kan äta, en dröm för fruktotarianer. Heter det så? Haha, i vilket fall som helst så är det väldigt gott på sommaren med vattenmelon och flädersaft med mynta, när solen gassar! Eller jag menar när solen nästan kommer upp i 20 grader (om vi ha tur)

Som ett jäkla lyckopiller!!!

Så skall du ha fest tycker jag att den här tårtan är perfekt, passar fint till en kall buffé eller ostbrickan. Som flådig bröllopstårta kanske vad vet jag, jag är ju inte gift.. ännu. Jag bjöd på den här igår med lite lättvispad grädde och dulche de leche, vrålgott var betyget. Nu skall jag dra med mig barnen och mannen på en promenad så dom blir riktigt trötta och somnar fort ikväll. Barnen alltså!

Så här ser den ut ”naken”

”Vattenmelontårta”

Frukttårta helt enkelt! Om det finns så köp vattenmeloner i tre olika storlekar. Jag fick bara tag i minimeloner så jag fick skära och trixa lite mer bara.
Måltid Fest
Total tid 1 timme

Ingredienser

 • 3 st vattenmeloner, liten, mellan, stor
 • blåbär
 • jordgubbar
 • körsbär
 • aprikoser
 • hallon
 • färska blommor
 • 1 kruka mynta
 • tandpetare

Instruktioner

Frukttårta, gör så här!

 • Skär av toppen och botten på den största melonen, skär sen av resten av skalet. Bestäm hur stor du vill ha bottnen på tårtan och börja skära runt tills du har en jämn och slät rundel. 
  Upprepa med dom andra två melonerna, tänk på att du vill göra dom mindre och mindre så du får en perfekt våningstårta. 
 • Sätt två stycken grillpinnar rakt i melonbottnen och trä sen de andra två melonrundlarna mitt på. Då får du en stabil tårta som inte glider. 
 • Dela tandpetare på hälften med en sax, sätt bär och frukt på tandpetarna. Placera ut så som du vill ha ditt mönster genom att trycka fast bären i tårtan, ta min tårta som inspiration och gå loss med det du gillar! 
 • Färska blommor är otroligt fint på tårtan. Servera som den är en varm sommardag eller ihop med lite Nutelladipp! 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x