Choklad,  desserter,  Godis

Rostad vit choklad

Mitt favorittillbehör, alla kategorier, är rostad vit choklad. Du kan ha det som garnityr på tårta, som komponent i en dessert, som snacks, som topping på en morotskaka eller som strössel på din glass. Det finns inget stopp! Den får en härligt nötig smak. Och du behöver bara en enda ingrediens, nämligen vit choklad. Av bra kvalitet såklart.  

Här som topping på en len lakritskräm med picklad fänkål och citronsorbet..
Och här med samma kräm fast med rabarber istället för fänkål, se recepthttps://saltsomsocker.se/saltlakritskram-med-bakad-picklad-rabarber-samt-rostad-vit-choklad/
Total tid 15 minuter

Ingredienser

  • 100-200 g vit choklad

Instruktioner

Rostad vit choklad, gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft. 
    Hacka chokladen eller riv den grovt och strö ut den på en bakplåt med bakplåtspapper. Perfekt med chokladpellets också. 
    Grädda högt upp i ugnen i ca 5 minuter. Håll koll ordentligt, för när det börjar bli klart går det fort och det blir lätt bränt. Chokladen ska få en gyllenbrun färg.
    Låt svalna och hacka lite lätt så du får ett sjyst crumble.
    Förvara i en burk med tätslutande lock. 


Kommentera