Frukost, Mellanmål, Övrigt

Krämig yoghurt med säsongens bär till frukost?

0 röster

Alltså jag brukar skriva att mina recept är enkla ibland men nu MENAR jag det ännu lite mer. Jag låter bara färdig yoghurt rinna av under natten och då får den en ljuvligt krämig konsistens lagom till frukosten. Jag älskar den från Arla som heter typ, krämig grekisk yoghurt med passionsfrukt.

Jag använder min Chemex kanna som vi handbrygger vårt kaffe i till yoghurten, om jag är kaffenörd? Japp! Det skulle ju vara så vackert och gott att bara ta rysk yoghurt och sen klassiskt med valnötter och honung, perfekt sommardessert. Det får det bli på söndag när min BFF kommer hit med sin familj.

Sen gillar jag att smeta yoghurten runt i skålen och placera ut bären fint, personligen föredrar jag att softa lite innan jag äter frukost så lite piff finns tid för nu när semestern drar igång. I denna stund går jag på semester! Skickade precis mina sista jobbmejl och sitter nu framför datorn med en kopp kaffe, några ”köbe-kakor” och redigerar bilder.

Rödavinbär, hallon, bigarråer, frystorkade blåbär, krasse och violer
Här ser ni hur yoghurten är utsmetad mot kanten, använd en sked bara.

Barnen sitter med popcorn och kollar sommarlov på Tv efter ännu en dag på Rossö där vi har sommarställe. Jag skall försöka komma ner i varv och bara ta det som det kommer i sommar, men några utflykter lär det bli. Barnen kör varannan dag med trots så det kan bli riktigt intressant, haha!

Krämig yoghurt med säsongens bär

Färdig yoghurt som runnit av under natten så den blir så där härligt krämig och tjock. Servera med bär i mängd! 
I kyl över natten 8 timmar
Total tid 5 minuter
Portioner 1 skål

Ingredienser

  • 3 dl grekisk yoghurt med passionsfruktssmak. 300g (Arlas)
  • 1 dl bär eller frukt
  • 1 msk frystorkade blåbär
  • färska blommor och krasse till garnering

Instruktioner

Krämig yoghurt, gör så här!

  • Lägg ett kaffefilter eller tex torkypapper i en sil, durkslag eller en kanna som passar för att rinna av yoghurten. Häll i yoghurt i filtret plasta in och ställ i kylen över natten.
  • Smeta ut yoghurten på skålens kanter och garnera med bär eller skuren frukt. Kanske har du någon smarrig granola eller nötter du kan strö över? 
    Servera och njut!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x