desserter,  personligt,  Tårtor,  Övrigt

Banoffee med jordgubbar

Sommarkänslan..

I helgen åkte hela familjen till min moster och hennes man i Sassarp för att fira min mormor som skulle blivit 80 år i fredags. Till hennes minne åt vi kebabpizza och drack päronlikör, hon gick under smeknamnet ”Sivkebab”. Mäktigt namn, mäktig kvinna, vår Siv. Sorgligt att mina barn aldrig fick träffa min mormor, en kvinna som är svår att beskriva med ord. Men många goa skratt blir det när vi minns henne och hennes tokigheter.

På lördagen passade det perfekt med en ”slänga ihop” dessert då vi var lite trötta och sugna på något smaskigt. Så då tog jag vad jag hittade och det blev så gott! Jag älskar banan och grädde, lite barnslig smak men vem bryr sig? Gott!

Trött men lycklig efter en hel helg med familj, bad, mat och massa lek med barnen. Okej lite olyckligt att det är sjö vi badar i och inte hav men annars 10/10! Hoppas ni har en fin semester och njuter lite extra! Min brorsdotter Märta fick göra en egen variant med Oreokakor istället för digestivekex, som ungarna slängde i sig snabbare än snabbast. Jäkla go unge som tar för sig precis som hon ska!

Fasters hjärta Märta!
Total tid 10 minuter

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde 500g
  • 1/2 msk strösocker
  • 1/2 pkt digestivekex
  • 1 ask skivade jordgubbar
  • 4 st skivade bananer skär på snedden
  • 1 burk kondenserad mjölk (dulche de leche)
  • Körsbär till garnering

Instruktioner

Banoffee, gör så här!

  • Vispa grädden med strösocker tills du har en len lättvispad grädde. Täck botten på en större form med skivad banan, jordgubbar och smula över digestivekex. Skeda ut lite kondenserad mjölk och klicka på grädde. 
    Upprepa tills du har en full form med dessa goda smaker. Garnera med några körsbär. Hade jag haft daim hemma skulle jag hackat och strött det över för extra smak och krisp. 

Kommentera