Vardag

Ugnsrostad pumpapuré

Här kommer ett super enkelt recept som ni kommer få mycket användning för. Idag har jag bakat en kryddig pumpakaka och imorgon blir det en mustig pumpasoppa. Så gör dubbel sats direkt, det går toppen att frysa in. Tänk då på att frysa rätt mängd direkt, jag vet att jag skall ha 300g till min favorit kaka då fryser jag det för sig direkt. Sen är det bara att tina och börja baka. Enkelt och så jädrans gott!

Ingredienser

Pumpapure

  • 1 st butternut pumpa
  • 1 msk rapsolja/olivolja

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
    Dela pumpan på längden och gröp ur pumpakärnorna. Klä en plåt med bakplåtspapper, häll på lite olja och lägg pumpan med köttet neråt, alltså skalet uppåt. Rosta pumpan i ca 45 minuter i ugnen tills den blivit mjuk.
    Låt svalna lite, gröp ur och mixa slät. Häll upp i tätsluten burk och ställ i kylen.

Kommentera