Frukost,  Mat,  Mellanmål

Japanska pannkakor!

Japanska pannkakor, ja enligt min kompis Ewa i alla fall! Hon kallar dom ”Fluffy japanese pancakes” men dom kan även kallas för ricottapannkakor. Fluffigaste pannkakor jag stött på, och smeten alltså! Vilken fluffig dröm. Tack för receptet kompis!

Jag använder en glasskopa från Camilla Hamid när jag häller i smeten i pannan, då blir dom lika stora varje gång. Skopan hittar ni här!

Mango, havtorn och äppelmos var supergott och jag älskar restfest! Tömma frys och kyl på godsaker är ju topp!

Antal/Portioner 15 st

Ingredienser

Ewas Japanska pannkakor

  • 3 ägg ca 165g
  • 250 g ricotta 1pkt
  • 2 dl mjölk 3% 200g
  • 2 dl vetemjöl 120g
  • 2 tsk bakpulver 10g
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 rejäl nypa salt
  • Kokosolja eller smör att steka i
  • Bär frukt eller tex. äppelmos till servering

Instruktioner

Gör så här!

  • Separera äggvita och äggula i varsin bunke. Häll i ricotta och mjölk i bunken med äggulor och vispa ihop snabbt. Sikta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt, vispa till en seg smet. Vispa upp äggvitan med elvisp till hårt skum i en separat bunke. Vänd i äggvitan i smeten tills du har en jämn och fluffig smet. Stek i kokosolja, ca 10 cm stora. Jag använder en glasskopa från Camilla Hamid, då dom blir lika stora varje gång.
  • Servera med bär eller frukt, jag hade även äppelmos till. Supergott!

Kommentera