Mat,  Påsk

Rosa picklade ägg.

Rosa ägg, alltså hur läckert blev inte det här? Och sen överraskningsmomentet när man skall skära upp äggen för att se hur färgen blev. Som ett Kinderägg ! En väldigt skön känsla när jag såg den skarpa färgen!

Då de är picklade så har äggen en lite syrlig ton i vitan men dom är fortfarande milda i smaken, så garnera gärna med något salt och syrligt. Och dra lite svartpeppar på! Finhackat rött äpple passade ljuvligt till, som ett perfekt äktenskap. Om det nu finns?

Detta kommer vi göra igen, dock kokade jag äggen ca 1 minut för länge denna gång. Jag föredrar lite krämigare gula.

Äggen fick ta del i en god sillunch. Nästa vecka är det äntligen påsk, då är det nog dags att testa dom här lyckoäggen igen!

Antal/Portioner 12 ägghalvor

Ingredienser

Picklade ägg

  • Ca 6-8 st ägg
  • 6 dl vatten
  • 2 ¼ dl strösocker
  • 1 rågad tsk salt
  • 1 ¼ dl ättika
  • 2 st rödbetor

Garnering

    1.

    • Smetana eller creme fraiche
    • Stenbitsrom
    • Finhackat rött äpple
    • Svartpeppar
    • röd oxalis

    2.

    • Tunt skivad polkabeta
    • Majonäs
    • riven västerbottenost
    • Finhackad gräslök
    • Svartpeppar

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Koka upp lagen på vatten, socker, salt och ättika. Skala och riv rödbetorna på det grövsta, häll ner rödbeta i lagen och låt svalna helt. Koka äggen ca 6 minuter, kyl ner i vatten och skala. Lägg äggen i en bunke eller glasburk och sila över den kalla lagen. Ställ i kylen över natten.
    • Dela äggen och garnera med de godsaker du föredrar! Ägget blir otroligt gott ihop med lite hackad äpple. Ett perfekt äktenskap!

    2 Kommentarer

    • Li

      Dessa ser fantastiska ut 😍 Måste bara fråga om man ska ättikan…jag har bara ättiksprit hemma. Kan jag använda det? Eller ska jag ta mer av den? 🤔
      Tack för alla dina fantastiska recept och magiska bilder! 🥰

      • Linn Utbult

        Men tack! Ja det är ättikssprit i receptet så bara kör på det som står! Hoppas det skall smaka! Glad påsk! Linn

    Kommentera