Julrecept, Mat, Nyårsrecept

äppelcarpaccio med gräddädel, gula russin och pistage.

0 röster

Magiskt fräsch förrätt på ljuvliga äpplen. Sötma, syra, sälta, crunch ja den har allt. Och busenkel såklart! Förrätter skall gå fort som attans tycker jag. Dock äter jag gärna en dubbel portion som lunch. Vrålgott!

När jag väl ”sätter” en rätt efter mina smaklökar fäller jag ofta en tår och grymtar när jag äter! Borde se ut och låta som en galning, men njutit har ingen hejd. Men förstår ni vad jag menar, när du har en smak i ditt smaksinne innan du börjar laga mat. Och när du är klar blev den exakt så som du tänkt fast bättre! Magi är ordet..med en tår! Och grymtande!

Queen L! https://www.tastebylouise.com

Jag fick två illröda äpplen av världens bästa Louise Johansson när jag var på lunch hos henne, ni vet coolingen som tog sig till final i Årets Kock? På vägen hem från henne satt jag i bilen och klurade på vad jag skulle hitta på med dom, jag kom snabbt fram till osten just för sältan och väl hemma blev det restfest. Vilken fullträff alltså!

Äppelcarpaccio

Portioner 4 portioner

Ingredienser

Äppelcarpaccio

  • 3 röda äpplen helst ”Fanny”
  • Ca ½ -1 msk vitvinsvinäger
  • Ca 4 msk flytande honung
  • 1 bit gräddädelost Kvibille
  • 1 näve gula russin funkar även med fint hackade aprikoser
  • 1 näve hackade pistage nötter
  • flingsalt & några varv med svartpeppar kvarnen
  • färsk timjan

Instruktioner

Gör så här!

  • Skölj och hyvla äpplena tunt med mandolin eller osthyvel, lägg upp på fyra assietter eller på ett stort fat. Dra på lite vinäger, är äpplet väldigt sött så ta lite extra vinäger. Smula över osten, strössla på med hackad pistage och russin. Ringla över honung, strö över salt och peppar. Piffa med färsk timjan och oxalis om du har, njut! Det är SÅ gott!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x