Choklad,  Godis,  Mellanmål,  Vardag

Rawbollar med lakrits & citron

När sötsuget kickar in och godis förrådet ekar tomt då slänger jag ihop dessa på 10 minuter och bara ”mölar” i soffan. Dadlar har vi alltid hemma då vi har en lätt besatthet för bacondadlar.. nötter finns för det mesta och det går ju att mixa i vilka nötter som helst jag lovar! Även frön går bra om du är allergisk. Så det går alltid att göra någon variant av dessa godingar!

Lakritspulver eller granulat?

Lakrits och citron alltså! ÄLSKAR lakrits, fast bara saltlakrits då. Sötlakrits smakar metall tycker jag. Halvskum beskrivning kanske? Kombon lakrits och citron är ju en kär gammal klassiker som jag gör ofta.


Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 30 st

Ingredienser

  • 1 dl mandel 60g
  • 1 dl hasselnötter 60g
  • 1/2 dl kokosflingor 20g
  • 10-15 st mjuka dadlar
  • 1 msk kakao 6g
  • 1 tsk kokosolja
  • 2-3 tsk lakritspulver ca 8g
  • 2 tsk lönnsirap
  • 1 st skal från 1 citron
  • 1 nypa flingsalt
  • lakritspulver & lakritsgranulat att rulla i

Instruktioner

Gör så här!

  • Mixa mandeln med hasselnötterna och pulsera tills du har ett nötmjöl. Tillsätt kokos, kakao, dadlar och kokosolja i omgångar. Blir massan för tjock så tillsätt lite vatten. 
  • Smaksätt med lönnsirap, lakritspulver, citronzest och flingsalt efter smak. Rulla till små bollar och rulla dessa i lakritspulver och/eller lakritsgranulat. Förvara i kyl om du inte ”bjuder” på dom direkt.  

Kommentera