Frukost, Mellanmål, Övrigt

Björnbär & äppelmos till frukost?

0 röster

Helgen är här och så välkommen men så sjukt många aktiviteter för kidsen, barnkalas, montera Ikea möbler för att få plats med alla bakgrejer, recept som skall skrivas, bakas, fotas och redigeras. Ja listan är lång över vad jag skall hinna, tur att det mesta är kul!

Ringde min väninna igår som skall ha barnakalset för sin son och berättade att bara ett av våra barn kommer och att jag följer med.. Responsen.. ”-Åh herregud! Du måste ju ta dig här ifrån under tiden, det blir minst 20 barn!” Älskar henne alltså! Så jag packar med joggingskor och tar mig till min plats mitt ute i havet, kanske ett varv runt ön där jag är uppvuxen, och sen borde jag väl ha fullt med energi till att ro i hamn allt? Eller vad tror ni? Hoppas din helg är full av precis det du gillar och att du tar dig tid att andas mellan varven. Jag skall göra mitt bästa här!

Färgen alltså! Så vackert, naturligt och gott! Vi har äppelmos i kylen hela hösten, min yngste älskar det och det blir ofta äppelmos med gröt istället för tvärtom. Vilket känns helt okej då det är sockerfritt. I den här godingen blev det även en näve björnbär som fick kokas ihop med äpplena. Löjligt gott och så tillfredställande att få till något så vackert på ett helt naturligt sätt.

Helt ärligt var det ca 14 björnbär på vår björnbärsbuske i år.. haha!

Ta vad du har för bär och smaka av lite då och då, kanske behövs det mer syra, ja då ökar du mängden citronsaft? Kanske fattas det något du inte kan sätta fingret på, då kanske lite kanel eller vanilj kan hjälpa till? Våga prova och fel kommer det i alla fall inte bli!

björnbär och äppelmos

Djupröd nästan lila färg av röda äpplen och en näve björnbär. Syrligt, naturligt och gott!
Total tid 20 minuter

Ingredienser

Björnbär och äppelmos

  • ca 2 kg röda äpplen
  • 1 näve björnbär
  • ca 1/2 dl vatten
  • 1/2 st citronjuice
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljstång

Instruktioner

Gör så här!

  • Skölj äpplena noga och skär i bitar med skalet på. Häll i äppelbitarna med resten av ingredienserna och koka upp under lock tills äpplena mjuknat. Låt svalna lite och mixa slät med stavmixer. 
  • Sila av med finmaskig sil och häll upp direkt i väl rengjorda glasburkar med tätslutande lock. Förvara i kylen eller frys in. 

Tips!

  • Köp helst EKO äpplen då moset kokas med skalet på, kanske har du egna äpplen i trädgården? Har du inga björnbär så testa blåbär, hallon eller valfritt bär. 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x