
Passionsgodis

Geléhallon fast med passionsfrukt, alltså vilken smak det blev helt otroligt gott! Passionsfruktspuré finns att köpa i frysdisken i dom flesta butiker faktiskt, perfekt även i smoothies. Jag tänker att det vore väldigt gott även med havtorn, syran vill i alla fall jag åt i mitt godis.

Formarna kommer från pufz, jag har mängder med bra formar därifrån. Jag har en slät och en hallonformad form till dessa godisar. https://pufz.se/produkt/pralinform-hallon/

Påsken kommer bli väldans god i år känner jag på mig.
Ingredienser
- 2 dl strösocker 180g
- 3/4 dl vatten 75g
- 1/2 dl glukos 65g
- 80 g passionsfruktspuré (finns i frysdisken)
- 4 g citronsyra
- 16 g gelatinblad
Instruktioner
Gör så här!
- Koka socker, glukos och vatten i en tjockbottnad kastrull utan att röra helst, koka till 140 grader. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Tillsätt passionsfruktspurén och koka ihop till 115 grader. Ta av från värmen och tillsätt citronsyra samt de urkramade gelatinbladen, rör tills citronsyran lösts upp helt. Vispa inte.
- Häll smeten i små silikonformar, om du vill vara 100% säker på att de inte fastnar så kan du ta lite rapsolja i formen innan du häller i smeten. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 dygn. Ploppa ut ur formen och rulla i socker.
Tips!
- Häll i smeten med en knäcktratt eller ”doseringstratt” i formarna så slipper du spill. Och testa även några godisar utan att rulla dom i socker, så gott! Investera i bra silikonformar, gärna hallonformade.
2 Kommentarer
Kenny Alexander Bengtsson
Hejsan! Måste man ha i citronsyra? Tänker om man använder sig av alkohol extrakt.
Linn Utbult
Hej! Bra färga, vet faktiskt inte om alkohol kan ha samma egenskap. Har aldrig testat utan citronsyra tyvärr. Men meddela göra hur det gick 🙂 Linn