Godis, Påsk

Passionsfruktsgodis!

0 röster

Passionsfruktsgodis som geléhallon fast med passionsfrukt istället. Alltså vilken smak det blev, helt otroligt gott! Mycket syrligare och godare än med hallon även om det är en favorit sen innan.

Passionsfruktspuré eller frysta kuber med passionsfrukt finns att köpa i frysdisken i dom flesta butiker. Det är ju ganska dyrt med färska passionsfrukter och många gånger tycker jag det är lättare bara att tina kuberna. En kub motsvarar ungefär en hel passionsfrukt i mängd.

Du kan också göra fina hjärtan men då blir det lite färre och större godisar.
Lite för gullig va?

Jag tänker att godisarna vore väldigt goda även med havtorn, syran vill i alla fall jag åt i mitt godis. Skall testa att göra en sats snart, återkommer med hur dom blev. Att dom kommer ta slut fort här hemma kan jag garantera er.

Jag har använt mig av silikonformar, tänk på att dom kommer lättare ur formen om du duttar lite neutral olja i först. Dom brukar aldrig fastna faktiskt men dom ploppar ur smidigare. Godisarna tål en hel del då dom är fasta, så bli inte orolig om dom ger lite motstånd. Dom kommer att komma ut hela och fina! Du kan absolut göra dom större om du inte hittar liknande form och receptet behöver inte justeras då.

Passionsfruktsgodis, ca 70 godisar

Säger bara slurp va gott! ”geléhallon” fast passionsfrukt istället. Fullträff i smak. 
Stå i rumstemp 1 day
Total tid 30 minuter

Ingredienser

 • 2 dl strösocker 180g
 • 3/4 dl vatten 75g
 • 1/2 dl glukos 65g
 • 80 g passionsfruktspuré ca 4st färska eller 5 frysta kuber.
 • 4 g citronsyra (hittar du bland kryddorna)
 • 17 g gelatinblad (1 pkt av den "vanliga sorten" som finns i butik)
 • Strösocker att doppa godisarna i.

Instruktioner

Gör så här!

 • Koka socker, glukos och vatten i en tjockbottnad kastrull utan att röra helst, koka till 140 grader. 
  Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 
 • Sila passionsfrukten i en finmaskig sil så du får bort kärnorna. Tillsätt passionsfruktspurén i uppkoket och koka ihop till 115 grader. Ta av från värmen och tillsätt citronsyra samt de urkramade gelatinbladen, rör tills citronsyran lösts upp helt. Vispa inte utan rör. 
 • Häll smeten i små silikonformar med en knäcktratt om du har, om du vill vara 100% säker på att de inte fastnar i formen så kan du ta lite rapsolja i formen innan du häller i smeten. Låt stå i rumstemperatur i ca 1 dygn. 
  Ploppa ut godisarna ur formen och rulla i socker. 

Tips!

 • Häll i smeten med en knäcktratt eller ”doseringstratt” i formarna så slipper du spill. Och testa även några godisar utan att rulla dom i socker, så gott! Investera i bra silikonformar, gärna hallonformade. 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Kenny Alexander Bengtsson
Kenny Alexander Bengtsson
3 år sedan

Hejsan! Måste man ha i citronsyra? Tänker om man använder sig av alkohol extrakt.

Linn Utbult
Reply to  Kenny Alexander Bengtsson
3 år sedan

Hej! Bra färga, vet faktiskt inte om alkohol kan ha samma egenskap. Har aldrig testat utan citronsyra tyvärr. Men meddela göra hur det gick 🙂 Linn

Caroline
Caroline
2 år sedan

Var har du köpt formarna?

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x