Choklad, Desserter, Påsk

Påskdesserten blir chokladpudding såklart!

0 röster

Jag fick feeling när jag gjorde chokladpudding förra veckan, så jag snodde lite av krämen och gjorde dessa vackra ”stekta ägg”. Det är alltså samma dessert som den här fast med lättvispad grädde istället för punschkräm med mascarpone. Det här är ju det bästa jag vet, restfesten som levererar godsaker. Och den här desserten är otroligt god! Alltså slicka skålen god..

Chokladpudding med lättvispad grädde och passionsfruktstryffel
Stekta ägg har aldrig varit godare..

Vill du förenkla desserten ännu mer så servera med färdig Lemon curd eller färska hallon. Eller varför inte både och? Vet du vad.. den är jättegod att äta bara som en chokladpudding också. Len och ljuvlig konsistens som jag verkligen är svag för.

Passionsfruktstryffeln hittar ni recept på här, gör den bara du kommer inte ångra dig. Tryffel är en perfekt present att ge bort till någon du vill muntra upp! Visst är påsken den bästa högtiden när vi kommer till maten? Och inga krav på presenter och annat kommersiellt trams kopplat till köphets.. Jag älskar påsk för det signalerar vår med hopp om ljusare tider.

Kan påsken komma nu så jag får göra om dessa?

Chokladpudding med lättvispad grädde och passionsfruktstryffel

Ingredienser

Chokladpudding med lättvispad grädde och passionsfruktstryffel

  • 6 st desserter
  • 6 dl röd mjölk 600g
  • 1 1/4 dl muscovado socker 100g
  • 1 ägg 55g
  • 3 msk maizena 30g
  • 2 msk kakao 20g
  • 1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
  • 1 nypa salt
  • 175 g finhackad mörk och mjölkchoklad jag blandar 50/50.
  • 1 msk rumsvarmt smör

Garnering:

  • Lättvispad grädde
  • Passionsfruktstryffel se separat recept

Instruktioner

Gör så här:

  • Vispa ihop mjölk, socker, ägg, maizena, kakao och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp försiktigt under omrörning med slickepott och sjud tills du har en fast kräm, det går fort mot slutet så rör hela tiden. Dra av kastrullen från plattan och rör i choklad, salt och smör, rör tills allt smält ihop och du har en blank kräm.
  • Häll upp i glas, burkar eller små skålar, plasta eller skruva på lock för att slippa skinn på. Ställ i kylen minst två timmar men helst över natten.
  • Garnera med lättvispad grädde och passionstryffel, eller färska bär precis innan servering.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x