Choklad,  Desserter,  Påsk

Påskdesserten blir chokladpudding såklart!

Jag fick feeling när jag gjorde chokladpudding förra veckan, så jag snodde lite av krämen och gjorde dessa vackra ägg! Det är alltså samma dessert fast bara vispgrädde istället för punschkrämen.

Eller okej helt ärligt så ville vi ha lite fika och chokladpuddingen skulle inte fotas för ens två dagar senare. Och jag hade precis gjort passionsfruktstryffel, så vips hade vi fika till kaffet den dagen! Och så kom också idén till receptet i länken till, jag hade bara tänkt färska hallon och grädde från början. Genidrag jag vet! Vill du förenkla desserten ännu mer så servera med färdig Lemon curd eller färska hallon. Eller varför inte både och?

https://saltsomsocker.se/chokladpudding-med-punschkram-och-passionsfruktstryffel/

Antal/Portioner 6 desserter

Ingredienser

Chokladpudding med punschgrädde och passionsfruktstryffel.

    Chokladpudding

    • 6 dl röd mjölk 600g
    • 1 1/4 dl muscovado socker 100g
    • 1 ägg 55g
    • 3 msk maizena 30g
    • 2 msk kakao 20g
    • 1 tsk vaniljsocker eller vaniljpasta
    • 1 nypa salt
    • 175 g finhackad mörk och mjölkchoklad jag blandar 50/50.
    • 1 msk rumsvarmt smör

    Punschkräm

    • 2 dl vispgrädde
    • 125 g mascarpone
    • 1-2 msk florsocker
    • 3-5 msk flaggpunsch
    • 1 citron saft och rivet skal

    Instruktioner

    Gör så här:

    • Vispa mjölk, socker, ägg, maizena, kakao och vaniljsocker i en kastrull. Koka upp försiktigt under omrörning med slickepott och sjud tills du har en fast kräm, det går fort mot slutet så rör hela tiden. Dra av kastrullen från plattan och rör i choklad, salt och smör, rör tills allt smält ihop och du har en blank kräm. Häll upp i glas, burkar eller små skålar, plasta eller skruva på lock för att slippa skinn på. Ställ i kylen minst två timmar men helst över natten.
    • Vispa ihop punschkrämen i en bunke, smaka av med punsch och citronsaft. Servera chokladpuddingen med punschgrädde och passionsfruktstryffel eller färska bär.

    Kommentera