Mat,  Pajer,  Påsk

Smördegsflarn med sparris

Tapas stod på menyn här hemma och jag ville få in något nytt, då vi alltid gör samma sorter varje gång. Så efter en inventering i kyl och frys blev det här läckra sparrisflarnet till. Frysta smördegsplattor är toppen tycker jag, viktigt bara att ni kollar så de verkligen innehåller smör! Många är gjorda på margarin och den smaken snackar jag helst inte om..

fraset..

Restfesten fortsatte så det blev en klick färskost och lite kronärtskockskräm jag hittade långt in i kylen som ihop med citron blev en god bas. Jag ville egentligen ha hasselnötter som topping men dom lös med sin frånvaro tyvärr. Lika bra det för då fick ju pinjenöten komma in och glänsa! Topp-kombo!

Och visst passar dessa vårprimörer fint på påskbuffén! Tyvärr så blir den inte som vanligt på älskade landet, men vi får vara glada över att vi är friska och stannar hemma och gör det bästa av situationen. Det blir bra det med.

Antal/Portioner 2 portioner

Ingredienser

Sparrisflarn

  • 2 st smördegsplattor, kolla så dom verkligen innehåller smör.
  • 4 msk färskost
  • 2 msk kronärtskockskräm eller tapenad kan bytas ut mot riven ost
  • 1 "knippe" färsk grön sparris
  • 1 näve pinjenötter
  • flingsalt & peppar
  • lite citronjuice
  • finhackad gräslök
  • 1 st uppvispat ägg till pensling

Instruktioner

  • Tina smördegsplattorna och sätt ugnen på 200 grader varmluft. Lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper. Skär en ram i plattan, ca 1cm kant. Nagga på plattan med gaffel men inte på själva ramen. Blanda färskost, kronärtskocka med salt och peppar, smaka av med citronjuice. Bred på krämen i mitten på plattan, undvik att kleta på ramen.
  • Skär av ändarna på sparrisen och lägg sen på krämen, strö över pinjenötter och pensla med uppvispat ägg på ramen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter till de fått fin färg. Garnera med gräslök och pimpa med lite extra flingsalt och peppar!

Kommentera