Mjuka kakor, Påsk, Tårtor, Vardag

Morotskaka med dulchekräm?!

0 röster
kaninen är fylld som en Maltesers.. favvogondiset nr1!

Saftig morotskaka med pistage och mandelflagor, toppad med en len dulchekräm och vackra påskägg. Jag hittade vrålgoda chokladägg i en liten engelsk butik i antikhallarna här i Göteborg. Gick loss där kan jag erkänna, ordentligt också! Men men goda påskägg är fasen inte lätt att få tag i så jag njuter av dessa helt klart..

Morotskakan är mitt vanliga recept fast lite annorlunda kryddning och med lite citronzest i smeten för att väga upp den söta kolasmaken på dulchekrämen. Baka kakan och ät som den är om du inte har alla ingredienser hemma den är god tan med. Du kan byta ut morot eller andra rotfrukter mot tex squash eller äpple.. Lycka till och njut av en god nybakad morotskaka.

Morotskaka med dulchekräm

Morotskaka med dulchekräm

Ingredienser

Morotskaka

  • 1 ½ dl rapsolja 140g (matolja funkar fint)
  • 3 ägg ca 150g
  • 3 medelstora rivna morötter ca 150g
  • 4 dl vetemjöl 240g
  • 3 1/2 strösocker eller 50/50 brun farin/strösocker ca 310g
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 msk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl blandade nötter mandelflagor och pistagenötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ½ dl krossad ananas
  • Citronzest från 1st citron
  • Olja och kokosflingor till formen

Dulchekräm

  • 100 g cream cheese
  • 200 g dulche de leche ca 1/2 burk
  • 2 ½ dl vispgrädde 250g
  • ½ tsk kanel
  • 1 nypa flingsalt

Garnering

  • Påskägg
  • Smarties
  • Oxalis / färska blommor

Instruktioner

  • Klä botten på en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper och smörj kanterna med olja, bröa med kokosflingor. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Vispa ihop ägg och olja lite lätt. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggsmeten, blanda väl till en jämn ganska tjock smet. Häll ner rivna morötter, krossad ananas och citronzest, rör om tills att är jämnt blandat. Fördela smeten i formen och strö över lite mandelflagor, grädda i ca 40-45 minuter. Låt svalna helt innan du tar ut den ur formen.
  • Vispa ihop alla ingredienser till dulchekrämen, vispa med elvisp tills du har en len ganska fast kräm. Dock inte för fast den skall inte bli för tjock, snarare lättvispad och härlig.
  • Garnera med påskägg eller färska bär!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x