Go Back

Morotskaka med dulchekräm

Morotskaka med dulchekräm

Ingredienser

Morotskaka

  • 1 ½ dl rapsolja 140g (matolja funkar fint)
  • 3 ägg ca 150g
  • 3 medelstora rivna morötter ca 150g
  • 4 dl vetemjöl 240g
  • 3 1/2 strösocker eller 50/50 brun farin/strösocker ca 310g
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 msk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl blandade nötter mandelflagor och pistagenötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ½ dl krossad ananas
  • Citronzest från 1st citron
  • Olja och kokosflingor till formen

Dulchekräm

  • 100 g cream cheese
  • 200 g dulche de leche ca 1/2 burk
  • 2 ½ dl vispgrädde 250g
  • ½ tsk kanel
  • 1 nypa flingsalt

Garnering

  • Påskägg
  • Smarties
  • Oxalis / färska blommor

Instruktioner

  • Klä botten på en springform, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper och smörj kanterna med olja, bröa med kokosflingor. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Vispa ihop ägg och olja lite lätt. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i äggsmeten, blanda väl till en jämn ganska tjock smet. Häll ner rivna morötter, krossad ananas och citronzest, rör om tills att är jämnt blandat. Fördela smeten i formen och strö över lite mandelflagor, grädda i ca 40-45 minuter. Låt svalna helt innan du tar ut den ur formen.
  • Vispa ihop alla ingredienser till dulchekrämen, vispa med elvisp tills du har en len ganska fast kräm. Dock inte för fast den skall inte bli för tjock, snarare lättvispad och härlig.
  • Garnera med påskägg eller färska bär!