Mat,  Påsk

Koriandersill med chili.

En sill signerad min man som är besatt av koriander. Lyckligtvis är vi det båda två! Sälta, syra och hetta när den är som bäst!

Gillar du koriander så testa den här, supergott på ett knäckebröd eller till småpotatis med lite smör. Det börjar bli fullt på påskbordet nu men det är ju det jag älskar med påsken. Maten!

Ingredienser

Koriandersill med chili.

  • ½ dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ask 5-minuters sill 210g avrunnen. Ca 3 sillfiléer
  • ½ kruka färsk koriander
  • ½ tsk korianderfrön
  • ½-1 färsk röd chili
  • ½ rödlök
  • ½ morot

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka upp lagen på ättika, socker och vatten, dra av från plattan och låt svalna helt.
  • Skiva lök och morot. Skär sneda snitt på sillen och grovhacka den färska koriandern.
  • Varva alla ingredienser och häll på den kalla lagen, skruva på locket och ställ i kylen för att gotta till sig.

Kommentera