Dryck,  Påsk,  Övrigt

Hallon & rabarber GT med rosépeppar!

En ljuvlig Gin & Tonic med tydlig smak av rabarber och hallon. Som en lyxigare bål fast med gin. Jag älskar att sippa på en GT och äta just ost till, sältan kommer och gör sitt helt enkelt. Så sno några rabarber av grannen, häll i rosépeppar i kvarnen och sätt igång på direkten! 

Gin & Tonic är så gott och jag har testat många varianter, tro mig. Första gången jag gick ut på krogen (kanske lite för ung) så frågade jag mina vänner (min moster med polare #sorry) om jag skull köpa något till dom. Yes två GT tack! Och den enda drinken jag kände till var Gin & Tonic så jag beställde två GT och en Gin & Tonic. Haha, han log och frågade ganska snabbt efter legitimation! Ljuvliga minnen!

Just denna drink tog jag fram i samarbete med Sundqvist. Dröm att ha dom runt hörnet här i Torslanda! Här har ni skärbrädan.

Men jag har på senare tid förstått att det inte räcker med bara en bra gin för att lyckas. Tonicen är minst lika viktig och sen även formen på glaset! Jag vill få ut maximal smak men också doft. Jag är ju en ”doftjunkie” så det här glaset är spot on! Ni hittar ginglasen från Riedels här

Ingredienser

Hallon & rabarber GT med rosépeppar!

    Rabarberlag.

    • 200 g rabarber
    • 125 g hallon
    • 1 dl vit sirap 140g
    • 1 tsk vaniljpasta eller 1/2 urskrapad vaniljstång

    GT

    • 4 cl gin
    • 3 cl rabarberlag
    • 100 cl Tonic water
    • Några varv med rosépeppar
    • Massor med is

    Instruktioner

    Rabarberlag.

    • Tvätta och skiva rabarbern. Blanda rabarber med hallon och sirap i en bunke, tillsätt vanilj och blanda tills allt är täckt av sirap. Plasta in och låt stå över natten i kyl för att få maximal smak och färg. Sila av och häll upp i en liten flaska. Resterna kan du gott baka en smulpaj på!

    Blanda din GT så här!

    • Fördela rabarberlag och gin i glasen, släng i några isbitar. Häll på tonic och pimpa med hallon och rabarber. Dra några varv rosepeppar med pepparkvarnen. Servera med några riktigt goda ostar, marmelad och dina favorit kex! Och glöm nu inte att njuta!

    Tips!

    • Se till att både ginen och tonicen är väl kylda, och ha frysen full av is! Vill du ha ett alkoholfritt alternativ? Ja då utesluter du gin och drar på lite lime eller citronsaft istället.

    Kommentera