Dryck

Rabarber och jordgubbssaft

0 röster

Rabarber och jordgubbssaft med lime och citron är som att dricka ett glas av sommar. Sött, lite syrligt och barnsligt gott.

Jag har inte gjort så mycket saft tidigare men det är ju galet enkelt och som vanligt tog jag vad jag hade hemma. Rabarbern kommer från mitt land men jordgubbarna är köpta. Snart är det dags för röda vinbärsbusken att gå bananas, då blir det saft för fulla muggar! Varför har jag inte gjort mer saft genom åren? Orimligt! Jag sär ut med vatten för annars blir det lite för starkt tycker jag, så smaka av och gör saften som du vill ha den!

Fläder har jag inte hunnit gå på jakt efter ännu så det kanske uteblir i år men skall ge det ett försök. Jag har nog tur hos någon granne tror jag?! Palla fläder är väl inte okej va? När jag var liten pallade jag och min storebror päron och äpplen, vi tog på oss ”ninjakläder” med mask över ansiktet. Hur genomskinligt? Haha skrattar högt åt det minnet. Men frukten var god!

Fräsch rabarber och jordgubbssaft

Ingredienser

Rabarber och jordgubbssaft

  • Ca 1 5 liter

Saft

  • 1 liter vatten
  • ½ kg rabarber
  • 1 ask jordgubbar ca 500g
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 citron saften
  • 1 lime saften

Instruktioner

Gör så här!

  • Skölj och skär rabarbern i mindre bitar, med skalet på. Rensa och skölj jordgubbarna, dela på mitten. Koka upp vatten med rabarber och jordgubbar, låt koka på medelvärme några minuter tills rabarbern mjuknat, utan att röra om. Ställ åt sidan och låt dra i ca 30 minuter.
  • Sila av och häll tillbaka vätskan ner i kastrullen, tillsätt socker, citron och limejuice. Rör om lite och låt puttra i några minuter tills sockret lösts upp helt. Eventuellt kan du behöva skumma av, alltså ta en sked och ta bort skummet på ytan. Låt svalna och häll upp saften i rena glasflaskor, använd gärna en tratt för att slippa spill när du häller.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x