Go Back

Fräsch rabarber och jordgubbssaft

Ingredienser

Rabarber och jordgubbssaft

  • Ca 1 5 liter

Saft

  • 1 liter vatten
  • ½ kg rabarber
  • 1 ask jordgubbar ca 500g
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 citron saften
  • 1 lime saften

Instruktioner

Gör så här!

  • Skölj och skär rabarbern i mindre bitar, med skalet på. Rensa och skölj jordgubbarna, dela på mitten. Koka upp vatten med rabarber och jordgubbar, låt koka på medelvärme några minuter tills rabarbern mjuknat, utan att röra om. Ställ åt sidan och låt dra i ca 30 minuter.
  • Sila av och häll tillbaka vätskan ner i kastrullen, tillsätt socker, citron och limejuice. Rör om lite och låt puttra i några minuter tills sockret lösts upp helt. Eventuellt kan du behöva skumma av, alltså ta en sked och ta bort skummet på ytan. Låt svalna och häll upp saften i rena glasflaskor, använd gärna en tratt för att slippa spill när du häller.