Dryck

Gin & tonic med gurka & svartpeppar

0 röster

GT med gurka & svartpeppar har väl blivit en riktig klassiker va? Vi dricker den lika ofta som ”vanlig”.

Tänk på att din tonic är minst lika viktig som ginen. Jag vill ha en ganska torr och inte så söt tonic, det finns bra småflaskor i de flesta välsorterade butiker. Så testa dig fram tills du hittar din favorit. Hendrick´s gin gifter sig fin till den här GT:n men även här gäller det att hitta den du gillar bäst!

Ser ni den ljuvlig kondensen på glaset?

Jag dricker väldigt lite alkohol så oftast gör jag en ”virgin” GT till mig, alltså bara tonic med is och typ lime, citron och gurka. Jag vill gärna dricka gott även om jag helst inte dricker sprit. Eller så gör jag en svagis för jag gillar smaken av gin.

Det måsta vara nymalen svartpeppar annars kan det kvitta faktiskt. Tro mig jag har blivit serverad mer än en äcklig med färdigmalen peppar.

Gin & tonic med gurka & svartpeppar

Portioner 1 glas

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 cl gin Hendrick´s
  • 12-20 cl tonic – efter smak
  • 2 skivor gurka eller 1 stav minigurka
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

Gör så här!

  • Fyll ett glas med mycket is och häll på gin. Dela eller hyvla gurka och lägg i glaset. Toppa med tonic efter smak och dra på svartpeppar.
  • Servera och njut!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Johanna Tillgren
Johanna Tillgren
2 år sedan

Det finns bra alkoholfria gin om du gillar smaken av gin, tex ”ginish”. Riktigt bra

Linn Utbult
Reply to  Johanna Tillgren
2 år sedan

Men det måste jag testa! Tack! Linn

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x