Dryck, Fest

Amaretto sour med björnbär

0 röster

Som jag älskar amaretto sour, men jag har ju svårt för att hålla mig till klassikerna som ni vet. Måste alltid slänga i något mer.. Och eftersom grannen har mega mycket björnbär och jag älskar att palla frukt och bär så var den extra ingrediensen given på direkten.

Visst är glasen helt ljuvliga. Och smaken påverkas faktiskt väldigt mycket efter vilket glas du väljer att servera i. Detta glas är perfekt för just sour drinkar alltså med mycket citron i.

Då jag dricker alkohol väldigt sällan så vill jag verkligen njuta och bara dricka sånt jag tycker om när det väl händer. Då blir det helst en amaretto sour, men bara om det är en bra bartender annars kan det kvitta. Ja jag är kinkig där. Inga konstigheter. Och ja det måste vara äggvita i. Helst skall den toppas med ett sånt där ”äckel” körsbär, det rosa inlagda körsbäret som man fick på grädden till gassen som barn. Det som smakade lite skumt, det som Pappa alltid fick äta upp. Dock hittade jag inga i butiken. Vad väntar du på? Gå och shakea fram en sour nu!

Jag skall testa att göra en affogato i dessa glas tänkte jag, alltså vaniljglass med en espresso över. Vad tror ni om det? Borde väl funka fint!?

Amaretto Sour med björnbär

Min favoritdrink all time high

Ingredienser

Sockerlag med björnbär

 • 2 dl vatten
 • 2 dl strösocker
 • 1 näve björnbär

Amaretto Sour

 • 5 cl amaretto
 • 3 cl citronjuice
 • 2 cl sockerlag
 • 2 cl äggvita
 • Några droppar Angostura Bitter
 • Is

Bra att ha:

 • Drinkshaker

Instruktioner

Gör så här!

 • Koka upp socker och vatten, häll i björnbär och låt puttra tills sockret lösts upp. Mosa björnbären lite med en gaffel och sila av med finmaskig sil. Låt svalna.
 • Häll ner alla ingredienser i en shaker och skakad järnet i ca 1 minut. Fyll shakern med is och skaka tills du inte orkar skaka mer. Det skall bli härligt skummigt. Häll upp i glas och servera. Garnera med björnbär.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x