Kladdkakor,  Vardag

Pina Colada Kladdkaka

Oj oj oj vad nöjd jag är just nu! Varför? Jo för att jag har den godaste kladdkakan på evigheter i min kyl. Jag bad om hjälp på instagram om vad jag skulle baka för kladdkaka innan lördag och fick många bra svar men fastnade inte för någon då allt redan finns. För ni vet väl att det är kladdkakansdag på lördag?

Så skrev någon Mojito och då började smakerna leta efter sin pusselbits-kompis i hjärnan. Vips så satt den, Pina colada såklart! Varför har jag inte tänk på det tidigare? Och jag skojar inte när jag säger att den blev löjligt god! LÖJLIGT! Så jäkla god!

Du kan absolut få till en fantastisk kladdkaka även utan ljus rom om du inte vill ha alkohol i. Jag gillar ju verkligen en bra pina colada. Sliskig men om den är gjort rätt så älskar jag det verkligen. Så detta är så nära en semester drink i solen jag kommer. Inte dumt det heller.

Antal/Portioner 12 bitar

Ingredienser

Pina colada kladdkaka.

  • 200 g brynt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 burk avrunnen krossad ananas ca 150-200g.
  • 2 msk ljus rom tex bacardi. Kan uteslutas.
  • 1 dl kokosflingor
  • Smör och kokos till att bröa formen.

Kokosfrosting

  • 200 g kokosgrädde kylskåpskall
  • 300 g färskost kylskåpskall
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk spad från ananaskrosset
  • ½ st lime juice
  • 1 msk ljus rom tex bacardi. Kan uteslutas.

Limemarinerad ananas

  • 100 g hackad ananas fryst funkar fint.
  • ½ halv lime juice och finrivet skal
  • 2 tsk ljus rom tex bacardi. Kan uteslutas.

Garnering

  • Rivet limeskal
  • Rostad kokos
  • Rostade kokosflakes

Instruktioner

GÖR SÅ HÄR

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Klä botten på en springform (ca 22cm) med bakplåtspapper och bröa kanten rikligt med kokos. Bryn smöret i en kastrull, inte fega det skall bli riktigt nötbrunt, ställ åt sidan och låt svalna lite. Låt ananasen rinna av i ett durkslag över en bunke så du sparar spadet. Ta fram en bunke och börja med att knäcka i äggen, tillsätt socker, mjöl, vaniljsocker, kokosflingor och avrunnen ananas. Rör ihop allt till en smet med ballongvisp eller slickepott och tillsätt brynt smöret och ljus rom, blanda väl. Smaksätt med rom efter eget tycke, eller uteslut.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter, den skall vara dallrig i mitten. Låt svalna och ställ i kyl minst 1 timma, helst över natten.
  • Hacka ananas fint och blanda med finrivet limeskal och limejuice. Smaksätt med ljus rom, låt den stå och dra sig.
  • Vispa ihop kokosgrädde och färskost, sikta i florsockret och vispa med elvisp. Inte övervispa, den kan bli för lös då. Tillsätt lime och ananasjuice samt ljus rom, rör ihop. Häll ner frostingen i en spritspåse med stor rund tyll. Lägg i kylen tills du skall spritsa.

Montering:

  • Placera kladdkakan på ett fat och börja sprits bollar runt kanten, men tryck utåt och dra sen innåt. Så det blir ”avlånga bollar”(finns film på min instagram). Upprepa över hela bottnen. Placera ut marinerad ananas och strö ver kokosflingor och kokosflakes.

Tips! Den håller fint i kylen även med garnering, så du kan absolut göra den dagen innan.

    Kommentera