Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Klä botten på en springform (ca 22cm) med bakplåtspapper och bröa kanten rikligt med kokos. Bryn smöret i en kastrull, inte fega det skall bli riktigt nötbrunt, ställ åt sidan och låt svalna lite. Låt ananasen rinna av i ett durkslag över en bunke så du sparar spadet. Ta fram en bunke och börja med att knäcka i äggen, tillsätt socker, mjöl, vaniljsocker, kokosflingor och avrunnen ananas. Rör ihop allt till en smet med ballongvisp eller slickepott och tillsätt brynt smöret och ljus rom, blanda väl. Smaksätt med rom efter eget tycke, eller uteslut.
Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter, den skall vara dallrig i mitten. Låt svalna och ställ i kyl minst 1 timma, helst över natten.
Hacka ananas fint och blanda med finrivet limeskal och limejuice. Smaksätt med ljus rom, låt den stå och dra sig.
Vispa ihop kokosgrädde och färskost, sikta i florsockret och vispa med elvisp. Inte övervispa, den kan bli för lös då. Tillsätt lime och ananasjuice samt ljus rom, rör ihop. Häll ner frostingen i en spritspåse med stor rund tyll. Lägg i kylen tills du skall spritsa.