Kladdkakor

Kladdkaka med ingefära & snurrad drottningsylt

I det enkla ligger ofta det bästa! Kladdkaka är verkligen bästa ”slänga ihop” kakan, MEN jag gör den helst dagen innan så den riktigt får sätta sig i kylen och bli så där seg och härlig. Här har ni en seg kladdis med ingefära i smeten, en smarrig swirl av drottingsylt gör inte det hela tråkigare direkt. Serveras såklart alltid helst med lättvispad grädde.

Kladdkakansdag närmar sig och vi behöver verkligen dagar att fira i dessa tider. Så sväng ihop en redan på fredag och servera dagen efter. Om du inte älskar ingefära så går det toppen att byta ut mot kardemumma, kanel, lakritspulver eller varför inte citron?

Ingredienser

Kladdkaka med ingefära & drottningsylt

  • 200 g smör
  • 1 dl brunt farin socker
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl 150g
  • 4 ägg
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 1 dl drottningsylt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Smällt smöret, låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och rör försiktigt ner smöret. Knäck äggen och rör ner dem till en jämn smet. Fodra en springform (ca 20cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten. Klicka ut små öar av sylt, dra en tandpetare emellan syltöarna för att få ett swirlmönster. Grädda i ca 20 minuter, den skall dallra rejält i mitten, låt svalna och ställ gärna i kylen över natten. Den blir extra seg och god då! Servera med lättvispad grädde.

Kommentera