Choklad,  Desserter,  Kladdkakor

Kladdkaka i glas med mango och vaniljgrädde – perfekt påskdessert.

Närbild på skuren kladdkaka i glas.
Ge mig en tandpetare så jag kan picka i mig hela högen tack!

Någon mer än jag som alltid har en drös kakbitar i frysen? Ja men då har du ju en perfekt bas till en god dessert! Kladdkaka i glas med mango och vaniljgrädde kom till efter en frysrensning. Här har du receptet på den perfekta choklad-kladdkakan! Det bästa jag vet är att skapa något så här gott och fint med minimal ansträngning. Har du inte grädde hemma så kanske du har creme fraiche eller youghurt? Gå loss och testa dig fram!

närbild ovanifrån på dessert i glas med kladdkaka och mango.
Visst vill man bara ner med skeden i den här?

Sen måste det ju inte vara just kladdkaka, utan småkakor, bullar, mjuka kakor ja allt sött går att skapa en dessert på! Så vad väntar du på? In i frysen och rota! Eller kanske du skall in kylen eller skafferiet? Och även om det ”bara” är till sig själv man skall göra så se till att göra den fin, halva nöjet är att få fixa till och pimpa. Att sen få sticka ner skeden i en vacker dessert gör allt så mycket godare!

Chokladig kladdkaka med lättvispad grädde kan väl vara något av det bästa som finns, med frukt eller bär till, ja då är det ännu bättre!

Ingredienser

Kladdkaka i glas med mango och vaniljgrädde.

  • 2 desserter

Ingredienser:

  • 2 bitar kladdkaka se separat recept
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljpasta eller 1tsk vaniljsocker
  • 2 dl fryst mango
  • Mynta till garnering

Instruktioner

Gör så här!

  • Skär kladdkakan i små kuber, vispa grädde med vanilj till lättvispad konsistens. Varva kladdkaka, mango och grädde i två stora glas. Garnera med färsk mynta, servera och njut.

Kommentera