Desserter, Pajer

Smulpaj med rabarber och citron

0 röster
Första laddningen blev med vaniljglass sen vaniljgrädde. Lika gott båda två!

Hur kan något så enkelt bli så löjligt gott? Jag älskar som sagt rabarber så jag gör något litet med just det varje dag, och nu blev vi sugna på smulpaj. 30 minuter senare är det klart. MUMS!

lite rivet citronskal gör hela pajen till något extra.

Smulpaj med rabarber och citron

Smulpaj när den är som bäst, sprängfylld med rabarber! 
Måltid Fika
Total tid 30 minuter

Ingredienser

  • 4-6 st rabarberstjälkar
  • 1/2-1 dl råsrösocker ca 90g, efter smak såklart!
  • 1 msk kanel
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk lönnsirap (valfritt)
  • 2 msk citronsaft
  • 1 st finrivet skal från citron
  • 2 dl havregryn 80g
  • 1 1/2 dl vetemjöl 90g
  • 1 nypa salt
  • 1/2 dl rårörsocker 45g
  • 150 g smör
  • 3 dl vispgrädde 300g
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 st urskapad vaniljstång

Instruktioner

Rabarberpaj, gör så här!

  • Sätt ugnen på 210 grader varmluft.
  • Skiva rabarber i ca 2 cm stora bitar med skalet på. Blanda med socker, kanel, potatismjöl, lönnsirap, citronzest och citronjuice direkt i en pajform. 
  • Mät upp havregryn, vetemjöl, socker och salt i en bunke. Skiva smör med osthyvel över och blanda ihop snabbt med händerna. 
  • Strö smuldegen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. 
    Supergott att strö lite extra socker över innan gräddning, eller lönnsirap. 

Vaniljgrädde, gör så här!

  • Vispa grädden med florsocker och urskrapad vaniljstång. Lättvispad är godast tycker jag! 
    Severa oca njut för det här är så gott, så gott!

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x