Desserter, Övrigt, Påsk

Syrlig havtornscurd med lime.

0 röster

Syrlig havtornscurd med lime är piffet på desserten, fyllningen i en bulle eller ja du behöver egentligen bara en sked för att äta den rätt upp och ner. Så god är den! Jag tog sista klicken till lite vaniljglass och nötter. Herregud vad gott det var!

Havtorn är ett syrligt litet bär som jag verkligen tycker mycket om men jag glömmer bort det lite då frysen oftast är full av hallon, blåbär och mango för det mesta. Men varje gång jag bakar med havtorn påminns jag om vilken fantastisk smak den har. Har ni testat att göra smoothie på havtorn? Om inte så har ni ett kanonrecept här!

Jag gjorde just denna curd till ett nytt recept som kommer upp i helgen, ni får så snällt vänta lite på det! Vrålgott är det kan jag lova! Det är viktigt att röra hela tiden efter du lagt i äggen men inte tokvispa för att få rätt konsistens och för att äggen inte skall bli tillagade. Skulle det hända kan du sila av innan du tar i smöret. SÅ vakta noga och RÖR HELA TIDEN!

Havtornscurd med lime

Ingredienser

Havtornscurd med lime

    Curd

    • 225 g havtorn 1 pkt frysta
    • 1 + ½ dl strösocker
    • 75 gram smör
    • 1 lime både rivet skal och juice
    • 2 ägg normalstora

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Låt havtornen puttra försiktigt på medelvärme i en kastrull, tillsätt ½ dl socker. Koka ihop tills havtornen går att mosa och sockret har smält helt. Ta fram en bunke och lägg en finmaskig sil på, häll på havtornen och mosa med slickepott mot silen. Nu bör du ha en fin havtornspuré i bunken.
    • Häll tillbaka purén i kastrullen med 1 dl socker, sjud tills sockret smält helt. Ta av från plattan och vispa ner ett ägg i taget. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och sjud tills du har en krämig curd eller tills den är 83 grader. Glöm inte att röra hela tiden! Ta av från plattan och rör i smör, limejuice och rivet limeskal. Du kan också mixa i smöret med stavmixer.
    • Låt curden svalna och häll upp i en ren glasburk eller direkt i spritspåse om du skall göra en dessert. Förvara i kylen.
    Prenumerera
    Notis om
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Would love your thoughts, please comment.x
    ()
    x