Godis,  Övrigt

Apelsinsocker

Smaksatt socker har jag snöat in på i några år, just apelsinsocker blir otroligt gott och det funkar till det mesta. På nyhetsmorgon hade jag det till rårörda lingon och i min morotskaka. Barnen strör gärna lite apelsinsocker över filen, mums! 

Total tid 20 minuter
Antal/Portioner 2 dl

Ingredienser

  • 2 dl strösocker 180g
  • 2 st rivet skal från apelsiner

Instruktioner

  • Mixa sockret med rivet apelsinskal
  • Fördela sockret på en plåt med bakplåtspapper och låt det torka i rumstemperatur i ca 1 dygn. Rör om då och då. Sockret går även utmärkt att använda direkt, såklart.
  • Förvara i en väl försluten burk. 

2 Kommentarer

  • Sonja Stendera

    Låter gott! Menar du skal från två apelsiner eller verkligen bara lite skal (2 rivningar, typ)? Tack!

Kommentera