Hänt i veckan kom på besök hemma hos mig. Julspecial hos Grinchen.
0 röster
Tankarna snurrade lite när jag fick höra att hänt i veckan ville ha just ett julspecial ”hemma hos”. Så det var bara att säga som det är, att jag inte pyntar så juligt och att de inte skulle förvänta sig blinkande ljus och sjungande tomtar. Missförstå mig rätt jag gillar att vara ledig med familjen och käka julmat, julgodis och att få baka med saffran som jag älskar. Det är allt runt om kring jag har svårt för, köphetsen, stressen och julpyntet. Vi är alla olika och tur är väl det. Mina barn älskar julpynt så jag kapitulerar precis innan julafton och klär en plastgran med så mycket glitter att jag nästan kräks. Ironiskt nog är jag allergisk mot just gran.
Här kommer lite fina bilder som Ewa Pettersson tog den dagen, så glad att just hon kom. Hon är inte bara en grym fotograf utan också en fin vän med mer energi och idéer än vad jag har. Det ni!
Hörnet i soffan är där jag skriver alla recept, fast då i mjukiskläder och med en balja kaffe. Tv:n får gärna stå på eller en ljudbok då jag har lite svårt för att ha helt tyst omkring mig? Brickan kommer från mina fina vänner emma & malena, mitt favorit mönster är just stenen som jag även har på min fina topp. https://emmamalena.com/saker/brickor-skarbrador/
Jag försöker följa mitt eget recept, det går halvbra då jag alltid skall hålla på och byta ut och komma på nya grejer. Jag pimpar ofta mina desserter kring jul med pepparkakor men doppar då ena sidan i choklad så inte pepparkakan ”smälter” in i desserten och geggar ihop. Skiva äpple och fänkål till desserten Pickla i syrlig äppeljuice.Juligare kan det knappast bli i mitt hem. Dessa ljuvliga skålar och fat kommer från Västergården som ligger här i Göteborg, Mia som gör dessa är så otroligt duktig. Jag kom i kontakt med dom efter att jag lånat lite av Henriettas prylar i programmet. Tårtfat m.m. hittar ni även från dom i boken. https://www.vastergarden.seLakritskräm med citronsorbet & picklad fänkål med syrliga äpplen blir en given dessert till nyår. Jag trycker in alla mina bakgrejer i tvättstugan då jag knappt har någon plats i mitt lilla kök. Torkade blomblad är bästa garneringen. Kanske det juligaste jag gjort?
Jag gjorde även minibiskvier med smak av kanel. Recept hittar ni i min bok. Så små, så fina! River lite pepparkaka över innan chokladen smällt helt. Det fina barnhuvudet har Nora Smahelova gjort!
Jag brukar sällan baka om samma recept för jag blir lite uttråkad då, men alltså den här citronkladdisen är ju helt galet god! Så jag slängde ihop en på ett kick och vispade grädde sen öste jag på med blåbär. Citron och blåbär är verkligen en grym kombo! Gul och blå är den ju också … Continued
Dagarna har rullat sjukt fort med alla möten och boksigneringar som fyllt mina dagar. Så jag hade inte hunnit kolla igenom boken riktigt, tills igår på julaftonskväll. Jag har fått så många hälsningar om hur fint det är skrivet så jag tog mig en rejäl stund i soffan och läste från pärm till pärm. Jag … Continued
Oj oj oj så skönt att få berätta att jag vann Hela Sverige bakar 2018. Hela jag poppar som en popcorn maskin på speed. Ena stunden gråtmild när jag ser tillbaka och i nästa stund övertaggad inför framtiden. I denna stund sitter jag helt själv i soffan och kollar på reprisen av finalen, så ja … Continued
”Hönökaka” ”bagebrö” ”kakebröd” – kärt barn har många namn. Min äldste har döpt om det till just mammabröd. Har vi mammabröd annars vill jag inte ha! Det är alla barn och vuxnas favorit här på Rossö, åtta kakor tar slut direkt. Denna gång är det bakat på kaffe istället för med porter, det blev ju … Continued
Saftig morotskaka med pistage och mandelflagor, toppad med en len dulchekräm och vackra påskägg. Jag hittade vrålgoda chokladägg i en liten engelsk butik i antikhallarna här i Göteborg. Gick loss där kan jag erkänna, ordentligt också! Men men goda påskägg är fasen inte lätt att få tag i så jag njuter av dessa helt klart.. … Continued
Jag är på samma plats som för tre år sedan, på ljuvliga Koh Lanta. Imorse pratade jag från hjärtat med min man, vi fick hela 15 minuter helt själva efter frukosten. Jag fick lust att sätta ord på hur det var sist vi var här, hur min hets kring maten var då jämfört med nu. Sist … Continued