Hänt i veckan kom på besök hemma hos mig. Julspecial hos Grinchen.
0 röster
Tankarna snurrade lite när jag fick höra att hänt i veckan ville ha just ett julspecial ”hemma hos”. Så det var bara att säga som det är, att jag inte pyntar så juligt och att de inte skulle förvänta sig blinkande ljus och sjungande tomtar. Missförstå mig rätt jag gillar att vara ledig med familjen och käka julmat, julgodis och att få baka med saffran som jag älskar. Det är allt runt om kring jag har svårt för, köphetsen, stressen och julpyntet. Vi är alla olika och tur är väl det. Mina barn älskar julpynt så jag kapitulerar precis innan julafton och klär en plastgran med så mycket glitter att jag nästan kräks. Ironiskt nog är jag allergisk mot just gran.
Här kommer lite fina bilder som Ewa Pettersson tog den dagen, så glad att just hon kom. Hon är inte bara en grym fotograf utan också en fin vän med mer energi och idéer än vad jag har. Det ni!
Hörnet i soffan är där jag skriver alla recept, fast då i mjukiskläder och med en balja kaffe. Tv:n får gärna stå på eller en ljudbok då jag har lite svårt för att ha helt tyst omkring mig? Brickan kommer från mina fina vänner emma & malena, mitt favorit mönster är just stenen som jag även har på min fina topp. https://emmamalena.com/saker/brickor-skarbrador/
Jag försöker följa mitt eget recept, det går halvbra då jag alltid skall hålla på och byta ut och komma på nya grejer. Jag pimpar ofta mina desserter kring jul med pepparkakor men doppar då ena sidan i choklad så inte pepparkakan ”smälter” in i desserten och geggar ihop. Skiva äpple och fänkål till desserten Pickla i syrlig äppeljuice.Juligare kan det knappast bli i mitt hem. Dessa ljuvliga skålar och fat kommer från Västergården som ligger här i Göteborg, Mia som gör dessa är så otroligt duktig. Jag kom i kontakt med dom efter att jag lånat lite av Henriettas prylar i programmet. Tårtfat m.m. hittar ni även från dom i boken. https://www.vastergarden.seLakritskräm med citronsorbet & picklad fänkål med syrliga äpplen blir en given dessert till nyår. Jag trycker in alla mina bakgrejer i tvättstugan då jag knappt har någon plats i mitt lilla kök. Torkade blomblad är bästa garneringen. Kanske det juligaste jag gjort?
Jag gjorde även minibiskvier med smak av kanel. Recept hittar ni i min bok. Så små, så fina! River lite pepparkaka över innan chokladen smällt helt. Det fina barnhuvudet har Nora Smahelova gjort!
Jag brukar sällan baka om samma recept för jag blir lite uttråkad då, men alltså den här citronkladdisen är ju helt galet god! Så jag slängde ihop en på ett kick och vispade grädde sen öste jag på med blåbär. Citron och blåbär är verkligen en grym kombo! Gul och blå är den ju också … Continued
En riktig julkaka med syrliga lingon. Doften i mitt kök när jag bakar är helt otrolig, det doftar ljuvligt i hela huset av pepparkaka. Här är kakan som en liten och några muffins men receptet är till en ”vanlig” springform ca 24-26 cm. Mjuk pepparkaka är en klar favorit, det får mina smakminnen att kittla … Continued
Wow vilken dag jag hade dagen efter finalen sänts! Jag startade dagen hos nyhetsmorgon med dessa två proffs, Soraya & Jesper vilka sköna personer. Om jag var nervös innan så såg de till att det försvann i samma sekund vi hälsade. Morotstårta stod på schemat (här hittar du recept på en av mina morotstårtor) och … Continued
Där jag bjuder på matminnen, jultraditioner, recept och tv-nerver. Så nöjd med hur slutresultatet blev, och extra kul att grymmaste Emma Landström tog så fina bilder. Emma är en av mina närmsta vänner som jag verkligen inte kan klara mig utan, imorse tränade vi (halvbra) på gymmet för att sen käka långfrukost. Typiskt oss och … Continued
Saftig morotskaka med pistage och mandelflagor, toppad med en len dulchekräm och vackra påskägg. Jag hittade vrålgoda chokladägg i en liten engelsk butik i antikhallarna här i Göteborg. Gick loss där kan jag erkänna, ordentligt också! Men men goda påskägg är fasen inte lätt att få tag i så jag njuter av dessa helt klart.. … Continued