Vardag

Hänt i veckan kom på besök hemma hos mig. Julspecial hos Grinchen.

0 röster

Tankarna snurrade lite när jag fick höra att hänt i veckan ville ha just ett julspecial ”hemma hos”. Så det var bara att säga som det är, att jag inte pyntar så juligt och att de inte skulle förvänta sig blinkande ljus och sjungande tomtar. Missförstå mig rätt jag gillar att vara ledig med familjen och käka julmat, julgodis och att få baka med saffran som jag älskar. Det är allt runt om kring jag har svårt för, köphetsen, stressen och julpyntet. Vi är alla olika och tur är väl det. Mina barn älskar julpynt så jag kapitulerar precis innan julafton och klär en plastgran med så mycket glitter att jag nästan kräks. Ironiskt nog är jag allergisk mot just gran. 

Här kommer lite fina bilder som Ewa Pettersson tog den dagen, så glad att just hon kom. Hon är inte bara en grym fotograf utan också en fin vän med mer energi och idéer än vad jag har. Det ni! 

Hörnet i soffan är där jag skriver alla recept, fast då i mjukiskläder och med en balja kaffe. Tv:n får gärna stå på eller en ljudbok då jag har lite svårt för att ha helt tyst omkring mig? 
Brickan kommer från mina fina vänner emma & malena, mitt favorit mönster är just stenen som jag även har på min fina topp.  https://emmamalena.com/saker/brickor-skarbrador/

Jag försöker följa mitt eget recept, det går halvbra då jag alltid skall hålla på och byta ut och komma på nya grejer. 
Jag pimpar ofta mina desserter kring jul med pepparkakor men doppar då ena sidan i choklad så inte pepparkakan ”smälter” in i desserten och geggar ihop. 
Skiva äpple och fänkål till desserten 
Pickla i syrlig äppeljuice.
Juligare kan det knappast bli i mitt hem. Dessa ljuvliga skålar och fat kommer från Västergården som ligger här i Göteborg, Mia som gör dessa är så otroligt duktig. Jag kom i kontakt med dom efter att jag lånat lite av Henriettas prylar i programmet. Tårtfat m.m. hittar ni även från dom i boken. https://www.vastergarden.se
Lakritskräm med citronsorbet & picklad fänkål med syrliga äpplen blir en given dessert till nyår. 
Jag trycker in alla mina bakgrejer i tvättstugan då jag knappt har någon plats i mitt lilla kök. 
Torkade blomblad är bästa garneringen. 
Kanske det juligaste jag gjort?

Jag gjorde även minibiskvier med smak av kanel. Recept hittar ni i min bok. 
Så små, så fina! River lite pepparkaka över innan chokladen smällt helt. 
Det fina barnhuvudet har Nora Smahelova gjort! 

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x