Godis,  Julrecept

Lakritsfudge på dadlar och nötter.

En riktigt smaksensation om man gillar lakrits. Inget för mesar om man säger så! Rökta mandlar ihop med lakritsen blir så otroligt gott! Drick en slät kopp kaffe till och du är i smakhimlen!

Då den inte har något tillsatt vitt socker så är det även ett bra snacks när du behöver lite extra energi. Jag tempererade chokladen men tror ni skall skippa det då den nästan blev för hårt emot den mjuka fudgen. 

Total tid 45 minuter
Antal/Portioner 30 st

Ingredienser

  • 100 g mandelmjöl
  • 50 g hasselnötter
  • 10 st dadlar
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1-2 tsk lakritspulver
  • 1/2 dl kakao

Topping

  • 150 g mörk choklad bra kvalité
  • 1 dl rökta mandlar
  • 1 msk lakrits granulat (haupt)
  • 1/2 tsk havssalt efter smak

Instruktioner

Gör så här!

  • Mixa mandelmjöl med hasselnötter tills du har ett fint mjöl, mixa i dadlarna. 
  • Tillsätt vaniljpulver, havssalt, lönnsirap, lakritspulver och kakao. Mixa till en slät massa men inte överarbeta smeten.
  • Hacka lite av mandlarna till din garnityr och ta fram allt du skall garnera med då chokladen snabbt stenar mot den kalla fudge massan
  • Smält choklad försiktigt i en plastbunke i micron, låt svalna av lite innan du använder den.
  • Ta ut fudgen och täck med choklad och strö över din garnityr. Låt svalna i kylen innan du skär den i önskad storlek.

En kommentar

  • Anne

    Grattis till vinsten Linn! Så välförtjänt. Du hade två riktigt duktiga motståndare i finalen. Både Anna-Karin och Sara var helt fantastiska också.
    Älskade din melontårta. Så häftig! (Jag har inte instagram och kan därför inte gratta dig där)

Kommentera