Skriv ut
Total tid 45 minuter
Antal/Portioner 30 st

Ingredienser

  • 100 g mandelmjöl
  • 50 g hasselnötter
  • 10 st dadlar
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 1-2 tsk lakritspulver
  • 1/2 dl kakao

Topping

  • 150 g mörk choklad bra kvalité
  • 1 dl rökta mandlar
  • 1 msk lakrits granulat (haupt)
  • 1/2 tsk havssalt efter smak

Instruktioner

Gör så här!

  • Mixa mandelmjöl med hasselnötter tills du har ett fint mjöl, mixa i dadlarna. 
  • Tillsätt vaniljpulver, havssalt, lönnsirap, lakritspulver och kakao. Mixa till en slät massa men inte överarbeta smeten.
  • Hacka lite av mandlarna till din garnityr och ta fram allt du skall garnera med då chokladen snabbt stenar mot den kalla fudge massan
  • Smält choklad försiktigt i en plastbunke i micron, låt svalna av lite innan du använder den.
  • Ta ut fudgen och täck med choklad och strö över din garnityr. Låt svalna i kylen innan du skär den i önskad storlek.