Choklad,  Godis,  Påsk

Passionsfruktstryffel

Syrliga ljuvliga passionstryfflar! Jag pallar verkligen inte att rulla tryfflar, det tar en jäkla massa tid och det är kletigt som attans. Så nej tack, jag spritsar istället. Supersmidigt och vackert! Ni kan alltid spritsa ner tryfflarna i knäckformar om ni inte skall servera direkt.

Koka med färsk chili i grädden så får du ÄNNU godare tryfflar, dessa var till barnen så jag fick skippa det tyvärr.. Och spara några till att pimpa påskdesserten för tusan!

Ingredienser

Passionsfruktstryffel

  • 4 st passionsfrukter finns frysta passionskuber vid frysta bär.
  • 1 msk glykos eller honung
  • 1 1/4 dl vipsgrädde
  • 250 g vit choklad
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Ev florsocker att pudra över

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka upp grädde med urgröpt passionsfrukt och glukos, låt sjuda någon minut. Hacka chokladen och häll ner i en bunke tillsammans med smöret. Sila den varma passionsgrädden över chokladen och rör om med slickepott tills chokladen och smöret smält helt och du har en blank ganache. Du kan även mixa med en stavmixer. Plasta direkt mot ytan och låt stelna i rumstemperatur, ca 5 timmar. Häll ner tryffelsmeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut tryfflar på ett bakplåtspapper, ställ i kylen i minst en timma men gärna över natten.
  • Ät tryfflarna som dom är eller piffa till desserten med en tryffel. Oavsett så blir det supergott! Ett ”hett” tips är att koka med en bit färsk röd chili i grädden. Passion och chili är dödspolare, men det är ju sen gammalt.

7 Kommentarer

  • Anna

    Hej! Tack för superhärlig bakinspiration ?
    Tänkte göra dina passionsfruktstryfflar till påsk och undrar över kärnorna i passionsfrukten. Syns inga i dina tryfflar.. Har du silat bort dem eller är de söndermixade?

    • Linn Utbult

      Hej Vad kul att du skall testa dessa ljuvliga tryfflar! Ja man silar uppkoket över chokladen så kärnorna skall inte vara med. MEN vill du det så kör! Jag gillar den så här len och lättare om man vill spritsa dom. Lycka till!
      Linn

  • Clara

    Hej!
    Tänkte precis som Anna i kommentarsfältet testa testa läckra recept. Men vad menas med ”plasta direkt mot ytan” ??. Glad Påsk!

    • Linn Utbult

      Hej! Men kul, ja alltså ta plastfolie och lägg direkt mot ganachen. Alltså direkt mot ”krämen”. Annars blir det skinn. Lycka till! Linn

  • Clara

    Åhå ja då förstår jag, tack!
    Plastade in bunken här hehe. Goda och härliga praliner dock!

Kommentera