Go Back

Passionsfruktstryffel

Ingredienser

Passionsfruktstryffel

  • 4 st passionsfrukter, ca 70g finns frysta passionskuber vid frysta bär.
  • 1 msk glykos eller honung
  • 1 1/4 dl vipsgrädde
  • 250 g vit choklad
  • 25 g rumsvarmt smör
  • Ev florsocker att pudra över

Instruktioner

Gör så här!

  • Koka upp grädde med urgröpt passionsfrukt och glukos, låt sjuda någon minut. Hacka chokladen och häll ner i en bunke tillsammans med smöret. Sila den varma passionsgrädden över chokladen låt vila 2 minuter. Rör om med slickepott tills chokladen och smöret smält helt och du har en blank ganache. Du kan även mixa med en stavmixer.
    Plasta direkt mot ytan och låt stelna i rumstemperatur, ca 5 timmar. Häll ner tryffelsmeten i en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut tryfflar på ett bakplåtspapper, ställ i kylen i minst en timma men gärna över natten.
  • Ät tryfflarna som dom är eller piffa till desserten med en tryffel. Oavsett så blir det supergott! Ett ”hett” tips är att koka med en bit färsk röd chili i grädden. Passion och chili är dödspolare, men det är ju sen gammalt.