Choklad,  Godis,  Julrecept

Kaneltryffel

Juliga tryfflar med mycket smak av kanel. Jag hade alldeles för mycket ljus choklad hemma så det vara bara att sätta igång kugghjulen där uppe. Vips så stod jag vid spisen och kokade upp grädde, honung och kanel. Och ja man kan faktisk ha för mycket choklad hemma tro mig.

Rullade även några i hasselnötskross som jag råkade ha drygt ett kilo av här hemma. Jag kan tydligen ha för mycket även av det.

Just kanel och ljus choklad gifter sig väldigt fint. Det påminner mig om julgröt med kanel i smakbilden. Drömgott och busenkelt!

Antal/Portioner 24 st

Ingredienser

Kaneltryffel, 24 st

  • 350 g mjölkchoklad mörk är lika gott, mindre sött
  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1 msk malen kanel
  • 1 nypa salt

Garnering:

  • Kanelsocker
  • 3 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • el.
  • Nötkross

Instruktioner

Gör så här!

  • Hacka chokladen grovt, skär smöret i små kuber. Lägg choklad och smör i en bunke. Koka upp grädde, kanel och honung i en kastrull, slå det över chokladen. Tillsätt salt och låt allt dra i ca 1 minut. Rör jämnt med en slickepott till du har en glansig chokladkräm. Går den inte ”ihop”, ja då mixar du den slät med en stavmixer. Plasta direkt mot ytan och låt stå 6-8 timmar i rumstemperatur, helst över natten.
  • Häll ner kanelsocker och hackade nötter i varsin kopp. Rulla kulor av tryffeln i valfri storlek, här är handskar kanon att jobba med. Rulla sen tryffelkulorna i kanel eller nötter. Lägg en kula i muggen och snurra runt tills det täcker runt hela.

Kommentera