Go Back

Kaneltryffel

Kaneltryffel
Portioner 24 st

Ingredienser

Kaneltryffel, 24 st

  • 350 g mjölkchoklad mörk är lika gott, mindre sött
  • 50 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1 msk malen kanel
  • 1 nypa salt

Garnering:

  • Kanelsocker
  • 3 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • el.
  • Nötkross

Instruktioner

Gör så här!

  • Hacka chokladen grovt, skär smöret i små kuber. Lägg choklad och smör i en bunke. Koka upp grädde, kanel och honung i en kastrull, slå det över chokladen. Tillsätt salt och låt allt dra i ca 1 minut. Rör jämnt med en slickepott till du har en glansig chokladkräm. Går den inte ”ihop”, ja då mixar du den slät med en stavmixer. Plasta direkt mot ytan och låt stå 6-8 timmar i rumstemperatur, helst över natten.
  • Häll ner kanelsocker och hackade nötter i varsin kopp. Rulla kulor av tryffeln i valfri storlek, här är handskar kanon att jobba med. Rulla sen tryffelkulorna i kanel eller nötter. Lägg en kula i muggen och snurra runt tills det täcker runt hela.