Choklad,  Småkakor

Chocolate chip cookies med flingsalt

Chocolate chip cookies med flingsalt! Visst är choklad och salt den bästa kombinationen?! Dessa ljuvliga kakor kommer inte göra er besvikna, med mycket smak av choklad vilket gör livet ännu lite härligare! Både krispiga och sega på samma gång.

Du bestämmer såklart hur mycket salt du vill ha i, själv snålar jag inte direkt! En kopp kaffe till så blir kakan ännu godare. Och vet ni, de är supergoda att plocka direkt ur frysen. Jag ser alltid till att ha ett kakförråd i frysen för oanade tillfällen.

Ingredienser

Chocolate chip cookies med flingsalt

  • Ca 18-20 st

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl brunt farinsocker helst det i påse som är lite segare.
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 tsk flingsalt
  • 175 g mörk choklad gärna små chokladknappar

Garnering

  • 1 näve chokladknappar eller hackad choklad
  • Flingsalt

Instruktioner

Gör så här!

  • Sätt ugnen på 180 grader varmluft (200 grader vanlig), klä två plåtar med bakplåtspapper. Vispa upp smöret med elvisp, tillsätt vaniljsocker, strösocker och farin, vispa till fluffigt. Vispa ner ett ägg i taget, vispa ihop till en jämn smet. Sikta ner mjöl, bikarbonat, kakao och salt, vänd om med slickepott. Häll ner chokladknapparna och vänd om tills du har en jämn deg. Ställ degen i kylen i ca 15 minuter innan du rullar små bollar.
  • Lägg bollarna med rejält mellanrum på en plåt, tryck till bollarna lite lätt med fingrarna och strö över lite flingsalt. Grädda i ugnen ca 10 minuter, de skall vara mjuka i mitten och lite frasiga i kanterna när dom är klara. Strö över lite mer flingsalt och chokladknappar (eller hackad choklad) direkt efter gräddning. Låt sen kakorna svalna på ett galler.

2 Kommentarer

Kommentera