Desserter, Godis, Småkakor

Maränghjärtan

0 röster

Det blev några härliga maränghjärtan inför sonens kalas igår. Frasiga och så där krispigt vita! Lite extra strössel gör ungen glad så det fick det bli såklart! Är ni sådär romantiska av er så är det ju alla hjärtans dag imorgon, och vad passar bättre då än dessa små godbitar? Köp en riktigt bra glass och servera med varm chokladsås och maränger. Garanterat succé!

Maränghjärtan

Portioner 40 st

Ingredienser

Maränger

  • 3-4 st äggvitor 100g
  • 1 dl strösocker 90g
  • 2 dl florsocker 120g
  • valfritt strössel

Instruktioner

maränger, gör så här!

  • Sätt ugnen på 80 grader varmluft (100 grader vanlig). Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret i tre omgångar och vispa till du har en fast, glansig maräng.
  • Sikta ner florsockret i omgångar och vänd in i marängen tills du har en jämn smet.
  • Häll ner marängen i en spritspåse med rund tyll. Jag hade storlek 10.
  • Spritsa ut hjärtan på plåten så här, tryck ut en klick och dra försiktigt nedåt. Upprepa på andra sidan tills du format ett hjärta. Öva på ett fat först och häll sen tillbaka den smeten i spritspåsen. Strö över strössel.
  • Grädda i ca 2 timmar, stäng sen av ugnen och låt marängerna torka i minst en timma.

Författare: Linn Utbult

Prenumerera
Notis om
guest

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Victoria
Victoria
7 månader sedan

När du skriver torka ,menar du kvar i ugnen på eftervärme då? Eller ta ut ur ugnen?
Mvh nybörjare 😂

Victoria
Victoria
Reply to  Linn Utbult
7 månader sedan

Tack snälla för svar och recept! Dem står i ugnen nu. Regnbågsfärgade till dotterns 5års kalas 🌈🦄

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x