Go Back

Maränghjärtan

Portioner 40 st

Ingredienser

Maränger

  • 3-4 st äggvitor 100g
  • 1 dl strösocker 90g
  • 2 dl florsocker 120g
  • valfritt strössel

Instruktioner

maränger, gör så här!

  • Sätt ugnen på 80 grader varmluft (100 grader vanlig). Klä två plåtar med bakplåtspapper.
  • Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret i tre omgångar och vispa till du har en fast, glansig maräng.
  • Sikta ner florsockret i omgångar och vänd in i marängen tills du har en jämn smet.
  • Häll ner marängen i en spritspåse med rund tyll. Jag hade storlek 10.
  • Spritsa ut hjärtan på plåten så här, tryck ut en klick och dra försiktigt nedåt. Upprepa på andra sidan tills du format ett hjärta. Öva på ett fat först och häll sen tillbaka den smeten i spritspåsen. Strö över strössel.
  • Grädda i ca 2 timmar, stäng sen av ugnen och låt marängerna torka i minst en timma.