Choklad,  Kladdkakor

Kladdkaka med oboygrädde

Oboygrädde tar mig tillbaka till tidiga tonåren, när sötsuget var så där enormt och jag ville smygäta något som inte mina syskon skulle fatta vad det var. Vispade ihop i en mugg och slevade i mig snabbt som bara den. Här spritsas den på en riktigt chokladig kladdkaka, mycket godare.

Har du inte en saint honoré tyll hemma så kan du klippa ett snett snitt i spritspåsen för att enkelt få till vågen. Tryck ganska bestämt och fega inte för att få till den rätta formen. Oxalis är numera standard på alla bakverk då den växer som ogräs här hemma. Ni hittar oxalis vid örterna om det är en välsorterad butik vill säga. Annars ber ni dom ta in det helt enkelt.

Saftig kladdkaka med en len oboygrädde

Kladdkaka med oboygrädde gick hem hos samtliga familjemedlemmar här hemma.

Ingredienser

Kladdkaka med oboygrädde

    Kladdkaka

    • 8-10 bitar

    Ingredienser

    • 100 g smör
    • 75 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 3 msk kakao
    • 1 1/2 dl strösocker
    • 1 dl brun farin
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 1 krm salt

    Oboygrädde

    • 3 dl vispgrädde
    • 3 msk oboypulver

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 175 grader varmluft, fodra en form med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme, ta av från plattan och häll i hackad choklad, rör om tills chokladen smält helt.
    • Rör ihop alla ingredienser med en slickepott eller ballongvisp i kastrullen utan att vispa in luft i smeten. Grädda i ca 16-19 minuter, kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten när du skakar lite på den. Låt svalna helt och ställ i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
    • Vispa upp grädden med oboypulver till du har en jämn men lättvispad grädde. Häll ner oboygrädden i en spritspåse med valfri tyll.
    • Dela upp kakan i ca 8 bitar och spritsa på oboygrädde, garnera med röd oxalis. Njut!

    Kommentera