Go Back

Kladdkaka med oboygrädde

Ingredienser

Kladdkaka med oboygrädde

    Kladdkaka

    • 8-10 bitar

    Ingredienser

    • 100 g smör
    • 75 g mörk choklad
    • 2 st ägg
    • 3 msk kakao
    • 1 1/2 dl strösocker
    • 1 dl brun farin
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 tsk vaniljsocker
    • 1 krm salt

    Oboygrädde

    • 3 dl vispgrädde
    • 3 msk oboypulver

    Instruktioner

    Gör så här!

    • Sätt ugnen på 175 grader varmluft, fodra en form med bakplåtspapper. Smält smöret på låg värme, ta av från plattan och häll i hackad choklad, rör om tills chokladen smält helt.
    • Rör ihop alla ingredienser med en slickepott eller ballongvisp i kastrullen utan att vispa in luft i smeten. Grädda i ca 16-19 minuter, kakan skall vara fast i kanten och dallrig i mitten när du skakar lite på den. Låt svalna helt och ställ i kylen minst 2 timmar, helst över natten.
    • Vispa upp grädden med oboypulver till du har en jämn men lättvispad grädde. Häll ner oboygrädden i en spritspåse med valfri tyll.
    • Dela upp kakan i ca 8 bitar och spritsa på oboygrädde, garnera med röd oxalis. Njut!