Frukost,  Julrecept,  Mellanmål

Guldchia med extra allt!

En julig chia med saffran, kardemumma och kanel. Toppa gärna med jordnötssmör, supergott och du blir garanterat mätt och lite lyckligare. Om du inte är nötallergiker då.. kan bli jobbigt.

Gillar ni chiapudding? Jag föredrar min med kokosmjölk eller kokosgrädde, vill ha den krämig utan att den känns slemmig. Huuua vad äckligt det lät, sorry! Men den här är en goding ja lovar! Kryddor och piff styr du efter vad du gillar!

Antal/Portioner 3 st glas

Ingredienser

Guldchia med extra allt.

  • 250 g kokosmjölk/kokosgrädde
  • ½ dl äppelmust eller annan juice
  • 1 pkt saffran ca 0,5g
  • 1 msk havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 1 krm gurkmeja
  • ½ tsk kardemumma mortlad
  • ½ tsk kanel

Tillbehör/garnering

  • Jordnötssmör
  • Frysta svenska blåbär
  • Kokosflakes
  • Röda vinbär
  • Hallon
  • Frystorkade hallon

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till din chia och fyll i glas. Varva med valfria bär eller frukt i ett glas. Garnera gärna med jordnötssmör, det blir otroligt gott! Låt stå i kylen minst 2 timmar men helst över natten.

Kommentera