
Saffranskola med flingsalt är ett recept jag tog fram i samarbete med Global Knivar. Om det är något man vill ha för att få till perfekt skuren kola ja då är den en vass kniv som pallar trycket. Jag föredrar en kniv som är lite större för det mesta jag gör så den här passar både kolan och mig perfekt.

Saffranskola med just flingsalt är en otrolig kombo. Sött och salt, ja ni vet ju hur gott det är! Om du kikar in på min Instagram (linnutbult) så har jag en tävling fram till 27/11 där du kan vinna just den här den här kniven.
Visst är det så mycket trevligare att ge bort inslagen kola i julgåva än att komma med en trött blomma? Annars skär du dom i små kuber och äter upp alla själv på direkten.
Saffranskola med flingsalt
Ingredienser
Saffranskola med flingsalt
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 dl vispgrädde 300g
- 4 dl socker 360g
- 3 dl sirap 210g
- 1 g saffran 2 okt
Garnering
- Flingsalt
Instruktioner
Gör så här!
- Klä en bakform (brödform) med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt grädde, strösocker, saffran och sirap. Koka upp och rör om med en värmetålig slickepott. Sjud på medelvärme tills kolan är uppe i 124 – 126 grader, rör om då och då. Du kan också göra kultestet om du inte har en termometer.
- Häll över kolan i formen och strö över rejält med flingsalt.
- Låt kolan stå i rumstemperatur och stelna över natten. Skär sen kolan med en riktigt vass kniv, för perfekta snitt kan du värma kniven innan under rinnande varmt vatten. Såklart behöver du torka av kniven innan du skär den.