Choklad,  Godis,  Julrecept,  Övrigt

Vit rocky road

Vit rocky road med extra allt, polka, pistage, citron, rostad kokos och gula russin. Samt en nypa flingsalt såklart! Kan låta lite knas i smaker men NEJ bara så gott! Jag som inte ens gillar polka annars.

Vrålgott och omöjligt att bara ta en bit, men vem har sagt att man bara får ta en? På det sjätte smäller det eller vad säger man? Helt ologisk kanske, men ni fattar?!

Så bra present att ha med sig nu till alla bjudningar kring jul, blommor eller en Alladinask kan slänga sig i väggen!

Antal/Portioner 40 bitar

Ingredienser

Rocky road:

  • 250 g hackad vit choklad
  • 1 dl rostade kokosflakes
  • 1 ½ dl gula russin
  • 1 näve krossade polkakarameller
  • ½ dl hackad pistage
  • 1 nypa flingsalt
  • 2 dl mini marsmallows
  • Rivet skal från 1 citron

Garnering:

  • 1 msk hackad pistage
  • 2 msk krossad polka
  • Lite rivet skal från citron

Instruktioner

Gör så här!

  • Smält försiktigt 200g av chokladen i micron. När den smält helt tillsätt det sista 50 grammen och rör ut i den smälta chokladen. Blanda övriga ingredienser och häll på chokladen, rör runt och häll ut på bakplåtspapper och platta till lite. Strö över lite extra polka, pistage samt riv lite citronzest över.
    Låt stelna i rumstemperatur och skär sen i bitar. Förvara tätslutande i kylen om du inte äter upp allt direkt vill säga.

Kommentera