Okej kan vi prata om hur ljuvligt gott det är med Banoffee pie?! Jag älskar det! Jag vet inte om det är mest för att det är en ”slänga ihop” dessert eller för att det är så himla gott? Banoffee pie med oreo, banan & färska bär kom till för att sonen ville göra något men jag behövde skapa lite nya recept så vi kompromissade. Han fick göra desserten och jag fick fota den och fick då ett nytt recept. Win win!
Banoffee pie med oreo, banan & färska bär kan ju varieras som vanligt efter vad du har hemma. Normalt gör jag banoffee på ett saltare kex eller digestivekex. Men tricket är att alltid ha dulche de leche i skafferiet, grädde har en baknörd som jag minst en förpackning av hemma och bär kan för det mesta hittas i frysen. Banan är en viktig ingrediens tycker jag, den gifter sig galet bra med kola och grädde. Gud vad sugen jag blir av att skriva det här alltså!
Så denna banoffee är lite chokladigare och fräschare i smaken än den klassiska då den har chokladkakor, chokladsås och färska bär.
Här har ni en mer klassisk men också busenkel variant.
Banoffee pie med oreo & bär
Ingredienser
Banoffee pie med oreo & bär, 2 glasdesserter
- Ca 8 st chokladkakor tex oreos (du kan använda vilka kakor som helst såklart!)
- 1 ½ dl vispgrädde
- ½ tsk vaniljpasta eller 1 tsk vaniljsocker
- Jordgubbar
- Hallon
- Blåbär
- 1 liten banan
- 3 msk dulche leche
- 2 msk chokladsås
Instruktioner
Gör så här!
- Hacka chokladkakorna ganska grovt. Vispa grädde med vanilj till lättvispad, helst med ballongvisp för hand. (blir fluffigast då) Skiva bananpengar och dela jordgubbarna. Börja med kaksmul i botten på ett glas och dra på med lite dulche, chokladsås, bär och banan. Spara lite till garnering. Häll på grädden och toppa med resten av alla godsaker, garnera gärna med färska ätbara blommor om du har.