Julrecept,  Övrigt

Vörtkrydda – julens krydda!

Vörtkrydda hör ju julen till, det finns färdig vörtmix att köpa men det går inte att jämföra riktigt. Att göra egen vört är så mycket godare och du kan ju själv välja vilka av kryddorna du vill slänga i lite extra av. Jag är en sucker för fänkål så jag har lite extra av det såklart. Och kanel. Och ja jag har även massor med kardemumma i.. Ni fattar det är massor av kryddor i, punkt.

Att göra egen vörtkrydda tar max 3 minuter, om du inte räknar med tiden för att leta fram alla små jäkla påsar längst in i skafferiet med kryddor då. Jag har ingen ordning alls i kryddskåpet då vårt kök är så gammalt, vi har inga kryddlådor i prydlig ordning som man säger så.

Men varför gjorde jag en vörtmix just nu? Jo för jag har bakat nya vörtfrallor såklart! Det receptet kommer SNART! Lovar! Och jag kan garantera att dom är i absolut toppklass.

Ingredienser

Vörtmix

  • 2 msk hel fänkål
  • 1 msk hel anis
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 msk malen pomerans
  • 1 tsk malen nejlika
  • 2 msk malen kanel
  • 1 msk malen ingefära
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 msk brunt farinsocker strösocker funkar fint

Instruktioner

Gör så här!

  • Mortla fänkål, anis och kardemumma, blanda med resten av kryddorna och socker i en skål. Häll ner i en tätsluten burk och förvara torrt. Passar perfekt till ett gott recept på vörtbröd.

Kommentera