Godis,  Julrecept

polkaknäck.

Polkaknäck är en seg härlig knäck med gott krisp från hackad polka. Om jag är team-polka så är svaret njae.. MEN när det slängs på en god knäck då säger jag JA!

Knäcken ihop med polkan blir en perfekt smak, då det inte bara blir smak av polka och som vanligt kan du ju bestämma själv hur du vill ha proportionerna. Jag föredrar mer knäck än polka men det är ju så personligt vad man gillar. Kanske vill du till och med ha polka i formarna innan du häller på knäcken för ännu mer smak? Ja men då kör du på det!

Investera i en knäcktratt, det är så värt det. Och dom finns billiga i vanlig matbutik nu. Det gåt superfort att hälla då och det blir minimalt med kladd.

Ingredienser

Polkaknäck

  • Ca 70 knäck

Knäck

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör

Garnering

  • 1 ½ dl hackad polka

Instruktioner

Gör så här!

  • Börja med att förbereda knäckformar på en plåt.
  • Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull, sänk till medelvärme och låt puttra till smeten når 123 – 126 grader. Då blir den perfekt seg tycker jag och ha tålamod för det tar en stund… ca 20 minuter. Ställ av från värmen och rör ner smör tills du har en jämn smet.
  • Mortla eller hacka polkan. Fördela smeten i formarna, lättast är med en knäcktratt. Investera i en det är så värt! Strö över hackad polka och låt stelna i rumstemperatur. Förvara i tätslutande burk med lock i rumstemperatur.

Kommentera