Go Back

polkaknäck

Ingredienser

Polkaknäck

  • Ca 70 knäck

Knäck

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk smör

Garnering

  • 1 ½ dl hackad polka

Instruktioner

Gör så här!

  • Börja med att förbereda knäckformar på en plåt.
  • Koka upp grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull, sänk till medelvärme och låt puttra till smeten når 123 - 126 grader. Då blir den perfekt seg tycker jag och ha tålamod för det tar en stund... ca 20 minuter. Ställ av från värmen och rör ner smör tills du har en jämn smet.
  • Mortla eller hacka polkan. Fördela smeten i formarna, lättast är med en knäcktratt. Investera i en det är så värt! Strö över hackad polka och låt stelna i rumstemperatur. Förvara i tätslutande burk med lock i rumstemperatur.