Choklad,  desserter,  Godis,  Mellanmål

Jordgubbar doppade i ruby choklad med extra allt.

Har ni testat ruby chokladen ännu? Den blev trendig för något år sedan, jag har haft den ett tag men liksom inte fastnat för smaken direkt? I min smak är den för söt. Så jag ville hitta något som kan passa ihop, för att lyfta chokladens smak. Jag doppade för ett tag sen jordgubbsglassar i ruby chokladen och det var vrålgott så då tänkte jag, varför inte doppa jordgubbar bara? Såklart går det lika bra att doppa dom i annan choklad än just Ruby och såklart funkar andra bär eller frukt!

Min yngste och jag gjorde allt tillsammans och det är en utmaning när jag vill ha det på ett visst sätt men såklart prioriterar jag att vi får en go stund ihop. Så det är bara att sätta det perfekt åt sidan och njuta av att få se en stolt liten kille göra på sitt sätt. Och hans körsbär blev ju små konstverk! Men några extra djupa andetag blev det allt.

Jag tog vad jag hade hemma och öste på rejält, mini Oreos blandat med bär och lite blåbärsris. Men såklart tar ni vad ni har hemma och efter säsong!

Vi skulle på middag till grannarna på landet så vi tog med allt gott och traskade dit. Två minuter innan vi skulle gå dit fick jag ett ryck och vispade ihop grädde med Nutella. Detta blev för gott alltså! Det får bli ett eget recept men enkelt beskrivet, vispa 3 dl grädde med ca 1 dl Nutella och en nypa salt. Vispa till önskad konsistens. Vips så har du en ljuvligt len nutellagrädde.

Nutellagrädde.

Storebrorsan och jag gled ner i tofflor och träskor med godsaker till grannarna. Sommarkvällar på landet är bäst! Men nu kommer en fartfylld höst som vi också älskar. Så länge det inte regnar då.

Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 1 ask jordgubbar

Ingredienser

  • 1 ask färska jordgubbar eller andra bär
  • 300 g ruby choklad, helst pellets (chokladknappar)

Garnering

  • 25 g smält vit choklad
  • valfri garnering, frystorkade hallon eller strössel

Instruktioner

  • Skölj och torka jordgubbarna ordentligt. Ställ åt sidan. 
  • Smält 2/3 av ruby chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. När den är helt smält häller du i resten av chokladen och rör runt tills även den har smält. En snabbvariant av temperering jag brukar använda mig av. 
  • Lägg ett bakplåtspapper på en bricka, se till att ha din garnering framme.  Häll upp chokladen i en kopp. Smält vit choklad och häll i en spritspåse, klipp ett litet hål. 
  • Doppa jordgubbarna i chokladen och stryk av lite mot kanten på koppen, lägg på bakplåtspappret. Ringla över den vita chokladen och garnera direkt så det fäster innan chokladen stelnat. Upprepa med alla jordgubbar eller gör som vi och ta olika bär. 
  • Perfekt som dom är till ett gott glas bubbel, eller som garnering till en fin tårta. Vi gjorde en hel bricka med godsaker och doppade i nutellakräm. 

Kommentera