Skriv ut
Total tid 30 minuter
Antal/Portioner 1 ask jordgubbar

Ingredienser

  • 1 ask färska jordgubbar eller andra bär
  • 300 g ruby choklad, helst pellets (chokladknappar)

Garnering

  • 25 g smält vit choklad
  • valfri garnering, frystorkade hallon eller strössel

Instruktioner

  • Skölj och torka jordgubbarna ordentligt. Ställ åt sidan. 
  • Smält 2/3 av ruby chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. När den är helt smält häller du i resten av chokladen och rör runt tills även den har smält. En snabbvariant av temperering jag brukar använda mig av. 
  • Lägg ett bakplåtspapper på en bricka, se till att ha din garnering framme.  Häll upp chokladen i en kopp. Smält vit choklad och häll i en spritspåse, klipp ett litet hål. 
  • Doppa jordgubbarna i chokladen och stryk av lite mot kanten på koppen, lägg på bakplåtspappret. Ringla över den vita chokladen och garnera direkt så det fäster innan chokladen stelnat. Upprepa med alla jordgubbar eller gör som vi och ta olika bär. 
  • Perfekt som dom är till ett gott glas bubbel, eller som garnering till en fin tårta. Vi gjorde en hel bricka med godsaker och doppade i nutellakräm.