Go Back

Doppade jordgubbar i Ruby choklad.

Ruby choklad, söt som vit choklad men med toner av jordgubbar eller röda vinbär. Sött och gott ihop med frukt och bär! Bryt av det söta med lite syrligt! 
Måltid Fest
Total tid 30 minuter
Portioner 1 ask jordgubbar

Ingredienser

  • 1 ask färska jordgubbar eller andra bär
  • 300 g ruby choklad, helst pellets (chokladknappar)

Garnering

  • 25 g smält vit choklad
  • valfri garnering, frystorkade hallon eller strössel

Nutelladipp

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 2 dl hasselnötskräm
  • 1 nypa flingsalt

Instruktioner

  • Skölj och torka jordgubbarna ordentligt. Ställ åt sidan. 
  • Smält 2/3 av ruby chokladen försiktigt i micro eller över vattenbad. När den är helt smält häller du i resten av chokladen och rör runt tills även den har smält. En snabbvariant av temperering jag brukar använda mig av. 
  • Lägg ett bakplåtspapper på en bricka, se till att ha din garnering framme.  Häll upp chokladen i en kopp. Smält vit choklad och häll i en spritspåse, klipp ett litet hål. 
  • Doppa jordgubbarna i chokladen och stryk av lite mot kanten på koppen, lägg på bakplåtspappret. Ringla över den vita chokladen och garnera direkt så det fäster innan chokladen stelnat. Upprepa med alla jordgubbar eller gör som vi och ta olika bär. 

Nutelladipp!

  • Vispa grädden men till lättvispad. Vispa färskosten med nutella i en annan bunke tills du har en jämn smet. Vänd i grädden och häll upp i en skål.
  • Perfekt som dom är till ett gott glas bubbel, eller som garnering till en fin tårta. Vi gjorde en hel bricka med godsaker och doppade i nutellakräm.